Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Propao izbor novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak

Osim smijenjenog ravnatelja Bore Nogala, svoje programe predstavile su dvije liječnice iz Srebrnjaka Mirjana Turkalj i Romana Djerdja Juraški te Dragan Korolija Marinić
23. siječnja 2020. u 22:00 6 komentara 752 prikaza
Boro Nogalo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Nakon jučerašnje sjednice Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak nema više nagađanja o tome kome je namijenjeno mjesto ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak – očito abdominalnom kirurgu dr. Draganu Koroliji Mariniću, nekadašnjem sanacijskom ravnatelju KB Dubrava te potom zamjeniku Siniše Varge dok je ovaj bio ministar zdravstva. Korolija je nakon Ministarstva zaposlen na Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice, a kao i Varga, SDP-ovu je člansku iskaznicu zamijenio onom Stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Boro Nogalo Potpora smijenjenom ravnatelju Glas Koncila: Istina i pravda su pregažene. Nogalo: Crkva je stala na stranu pravde

Za njega je jučer glasalo troje članova UV-a na čelu s prof. Anom Stavljenić Rukavinom. Od glasanja su se suzdržali prof. Davor Plavec, pomoćnik ravnatelja, koji je na početku sjednice dao do znanja da će biti prisutan, ali neće glasati jer Upravno vijeće nije osnovano po zakonu, ne radi prema Statutu ni Poslovniku pa time nema ni legitimitet za donošenje odluka. Plavec ih je upozorio da odlučivanjem na nezakonit način snose kaznenu odgovornost zloporabu položaja i ovlasti. Nije glasala ni predstavnica imenovana iz Grada.

Troje koji su glasali za Koroliju svakako ohrabruje i mišljenje koje je ministar Milan Kujundžić poslao gradonačelniku Milanu Bandiću, u kojem stoji kako je odredba članka 260. Zakona o zdravstvenoj zaštiti o broju članova upravnih vijeća samo instruktivna te da se do okončanja postupaka usklađivanja statuta zdravstvenih ustanova s odredbama Zakona primjenjuju odredbe važećih statuta ustanova.

Milan Bandić i Boro Nogalo na Srebrnjaku 2015. godine PRILOŽILI DOPIS MINISTARSTVA Gradski ured: Nalaz Ministarstva pokazuje da je Nogalo zakonito smijenjen

Kandidaturu su podnijele, uz smijenjenog dr. Boru Nogala, još dvije liječnice iz Srebrnjaka i članice znanstvenog vijeća, prof. Mirjana Turkalj i prim. Romana Gjergja Juraški.

I dok zapošljavanja liječnika na Srebrnjaku predstavljaju problem, ovih se dana tamo ipak zapošljava – ali nezdravstvene radnike! U bolnici se osniva novi odjel za javnu nabavu i u njega se zapošljava dvoje ljudi. 

Zagreb: Ministar Banožić primio u posjet ministricu Oružanih snaga Francuske
NABAVKA AVIONA
Hrvatska na slatkim mukama: Francuski Rafale u laganoj prednosti pred američkim F-16?
Zaklada Novo Sutra
Altruizam, a ne egoizam
Projekt koji će pogurati čitavu generaciju mladih
  • gravitacija:

    Bi li ikako Kujundžić i Bandić mogli zajedno završiti u Remetincu? Plenkiju gadno letaju crni labudovi.

  • trade_mark:

    bandiću, gori ti pod prstima. a ti se stavljenićka u svojim godinama ne bi smjela previše igrati s vatrom. bar bi to trebala znat. na vašem mjestu ja bi si nabavio neki mali prijenosni aparat za gašenje požara... onak za ... prikaži još! prvu ruku, dok ne emigrirate u Međugorje!!!

  • larala:

    marinić,zar to nije onaj što je u kb dubrava namještao natječaje, kujundžićev nasljednik u ravnateljskoj fotelji? iz svega ovoga postaje više nego očito zašto je nogalo smijenjen. politici smetaju pa reže i posljednje zdrave grane u ovom društvu