Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VINSKO OKUPLJANJE

Novi izazov za vinoljupce je kušanje vina naslijepo

'26.09.2013., Zagreb - U Laubi uskoro pocinje pokretanje novog koncepta pod nazivom Blind tasting ili slijepo kusanje vina. Lucija Bilandzija, Adela Markovic i Dijana Ljutic. Photo: Zarko Basic/PIXSEL
Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'
1/3
27.09.2013.
u 11:00

Djevojke pod nazivom Pleasure Seekers Croatia pokrenule novi koncept izlazaka

Posjetitelji galerije Lauba navečer će moći pogledati novi postav iz postojeće zbirke umjetnina na potpuno drukčiji način. Probrana ekipa šetat će hodnicima u mraku, dok će ih kustosica voditi kroz eksponate.

– Isticat će one karakteristike koje će moći povezati s karakteristikama vina koje će kasnije probati – priča Adela Marković, jedna od osnivačica Pleasure Seekersa Croatia, koja s magistricom gastronomije Lucijom Bilandžić organizira prvo kušanje vina naslijepo, koje će ubuduće redovito organizirati. Želeći popularizirati prostor, za tu su novu manifestaciju odabrali Laubu, koja se savršeno uklopila u njihov koncept popularizacije gastronomije na neobičnim lokacijama.

– Nakon što smo s entuzijastima prošli već ozbiljan broj podruma i kušanja te naučili osnovne stvari, odlučili smo da je vrijeme da se počnemo igrati – rekla je Marković. Tridesetak ljudi probat će četiri vrste vina.

– Kroz kušanje će ih voditi četiri blogera, svatko sa svojom pričom, ne bi li natuknuli o kojem je vinu riječ – kazala je Bilandžić. Onaj tko bude najbliži istini, besplatno će ući na prvo urbano vinsko okupljanje Wine Jam Festival, koje Pleasure Seekerice organiziraju 12. listopada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije