Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
situacija na terenu

'Novac od otkazane Snježne kraljice usmjerite u sportske terene.' Evo prijedloga gdje!

Igralište Bizovec
Foto: Jakov Novak
1/2
17.01.2014.
u 13:55

Sportski tereni u kvartovima su ili u lošem stanju ili ih uopće nema. Trešnjevka-jug, primjerice, ima problema sa čak 80 posto postojećih igrališta koja se moraju obnoviti, a terena u Novom Retkovcu uopće nema. U mjestu Bizek apeliraju na gradsku upravu da sredstva uloži u sportska igrališta - njima za dokumentaciju treba 30.000 kuna, već su proveli i tri peticije

Ako se u Bizeku, naselju s 900 stanovnika, netko želi baviti sportom, ima dvije opcije – Gajnice ili Podsused. Obje zahtijevaju autobus i presjedanja pa se tako tamošnja djeca već dvadeset godina odlučuju za treću opciju – cestu.

Novac za dokumentaciju

– U Bizeku ima sve više mladih obitelji, a njihova se djeca sportom bave na autobusnom okretištu s improviziranim golovima. U zadnjih dvadeset godina jedina je promjena što smo nogomet prije igrali na cesti kod vodovoda – govori Hrvoje Banović, inicijator gradnje igrališta. Nedavno je proveo treću peticiju u posljednjih nekoliko godina kojom stanovnici tog naselja traže od Grada da im omogući bavljenje sportom. Igralište bi se nalazilo na livadi iza napuštene zgrade nekadašnje osnovne škole.

– Do 2006. postojali su imovinskopravni problemi, no Grad je tada došao u vlasništvo zemljišta i moglo se graditi, ali dosad ništa nije poduzeto. Kako je Snježna kraljica otkazana, nadamo se da će Grad usmjeriti taj novac u sportske terene. Treba nam 30.000 kuna za projektnu dokumentaciju – objašnjava Banović.

I dok u Bizeku čekaju na odgovor Grada, bajna situacija što se tiče sportskih igrališta nije ni u ostalim gradskim četvrtima.

Bazeni po kvartovima

U Donjem gradu već je godinama problem obnova srednjoškolskog igrališta kod Klaićeve ulice, kao i osvjetljenje sportskog terena Šubićevac u istoimenoj ulici. Na Peščenici-Žitnjaku žele bazen čija bi lokacija bila pokraj sportske dvorane Peščenica.

Bazen žele i stanovnici Podsljemena te Novog Zagreba-jug. Tamo je potreban i rekreativni centar čija bi lokacija bila na terenu koji razdvaja Lanište i Remetinec.

Na Trešnjevci-sjever hitno treba obnoviti sportsku dvoranu na Rudeškoj cesti ili je zatvoriti, dok bi stariji građani htjeli trim-stazu na području Parka Stara Trešnjevka. Trešnjevka-jug ima problem s čak 80 posto postojećih igrališta koja trebaju obnovu, a želja im je graditi i tri nova. Zbog spora oko zemljišta u Novom Retkovcu kod Donje Dubrave godinama nemaju teren za sport, a planirana dvorana kod Štefanovečkog zavoja neće se realizirati dok se ne osigura novac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije