Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bio u komi

Nogometni sudac preminuo dva tjedna nakon što su na njega pala vrata stadiona

Melvin Nuić
Foto: Kronike VG
31.01.2014.
u 13:03

Melvin Nuić borio se na zagrebačkom Rebru dva tjedna za život, umro je u 57. godini od posljedica teških ozljeda

Predsjednik komisije nogometnih sudaca Velike Gorice Melvin Nuić preminuo je od posljedica teških ozljeda zadobivenih 15. siječnja prilikom pada metalnih ulaznih vrata stadiona NK Gorice, pišu Kronike Velike Gorice.

Na zagrebačkom Rebru za život borio se puna dva tjedna. Liječnici su Nuića u ponedjeljak, 20. siječnja, pokušali skinuti s respiratora, ali kako nije mogao samostalno disati, bili su prisiljeni ponovno uključiti aparate. Preminuo je jučer oko 15 sati u 57. godini života.

–  Bio je u nogometu od svoje 12. godine života. Počeo je u Lukavcu sa 12 godina, onda je prešao u NK Radnik, gdje je igrao dvije godine. Zatim je opet počeo pa završio karijeru u Lukavcu. Nogometni sudac postao je 1989. godine. Dogurao je do prve Hrvatske nogometne lige, bio je angažiran u radu sudačke organizacije Velike Gorice, a smrt ga je zatekla kao predsjednika sudačke organizacije Velike Gorice –  priča nam predsjednik nogometnog središta Velika Gorica Željko Mihalj, koji je do kolege došao odmah nakon nesretnog događaja.

Vrata je zatvorio stotinu puta, ali ovaj put bilo je kobno. Prilikom odlaska sa stadiona želio je samo pritvoriti otvorena vrata jer nije imao ključ

Željko Mihalj,

predsjednik nogometnog središta Velike Gorice

–  Vrata je zatvorio stotinu puta, ali ovaj put bilo je kobno. Prilikom odlaska sa stadiona želio je samo pritvoriti otvorena vrata jer nije imao ključ. Vrata su sama od sebe iskliznula iz vodilice i pala na njega. Cijelo vrijeme bio je u komi  –  kaže Mihalj.

Sudac Nuić prije nesretnog slučaja držao je tečaj za nogometne suce. Tragedija se dogodila nakon što je oko 21.30 sati završio predavanje.

– Otvarao je klizna vrata koja su jednostavno iskočila iz ležišta, udarila su ga u prsa i odbacila na beton. Sudac je slobodnim padom pao na leđa i dobio dvostruku frakturu lubanja, a onda su još i vrata pala na njega. Šest nogometaša jedva su uklonila teška metalna vrata, ali ništa nisu mogli učiniti. Hitna je došla odmah i prevezla ga na Rebro – rekao nam je povjerenik za suđenje u nogometnom središtu Velika Gorica Mario Brlek koji se uoči tragedije dogovarao s kolegom Nuićem oko organizacije ispita koji se trebao održati nekoliko dana kasnije.

–  Kolega Nuić trebao je biti u ispitnoj komisiji. Posljednji sam koji sam s njim pričao prije nego što je pao u komu  –  kaže Brlek.

Melvin Nuić bio je iznimno cijenjen među svojim kolegama i u nogometnim krugovima.

–  Svi ćemo ga pamtiti kao izuzetno korektnu osobu. Bio je jedna od ikona velikogoričkog suđenja i izuzetno pozitivna osoba. Svojim radom odgojio je mnoge velikogoričke suce  –  rekao nam je predsjednik HNK Gorica Nenad Črnko.

>>Ulazna vrata stadiona pala na nogometnog suca i teško ga ozlijedila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije