Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 19. srpnja

Njemačka drama "Crveno nebo" otvara drugi dio Ljetnih dana ZFF-ana Tuškancu

Foto: Zagreb Film Festival
1/6
12.07.2023.
u 07:45

Hrvatska premijera drame Christiana Petzolda je 19. srpnja, a na repertoaru su i japanski "Ljubavni život", francuski "Noćni putnici" te švedski "Trokut tuge"

"Crveno nebo", djelo jednog od najistaknutijih njemačkih redatelja današnjice Christiana Petzolda, na platnu kina pod zvijezdama na Tuškancu prikazat će se 19. srpnja te otvoriti drugi dio programa Ljetnih dana Zagreb Film Festivala. Drama koja će tada imati i hrvatsku premijeru drugi je dio Trilogije o elementima, koja je započela suvremenom obradom mita o vodenoj vili Undine.

Nagrađena je Srebrnim medvjedom na Filmskom festivalu u Berlinu, a u središtu radnje mladi je romanopisac Leon, kojeg je utjelovio Thomas Schubert. Planove da provede mirno ljeto u "Crvenom nebu" poremeti mu tajanstvena stanarka vikendice te njezin intrigantni prijatelj, a u filmu se isprepleću teme umjetnosti, međuljudskih odnosa, seksualnosti i prijateljstva.

VEZANI ČLANCI: 

Sljedeći je dan na repertoaru "Ljubavni život" redatelja Kôjija Fukade, inspiriran istoimenom pjesmom iz 1991. japanske pop i jazz kantautorice Akiko Yano. Tema ljubavi, gubitka, dužnosti i osamljenosti redatelj se dotiče kroz obiteljsku sagu supružnika Taeko i Jiru koji vode miran život s njezinim šestogodišnjim sinom Keitom. No, iznenadna tragedija mladi će bračni par suočiti s ljubavnim povijestima pa će se u Taekin život vratiti dječakov davno izgubljeni otac.

Petak je pak rezerviran za romantičnu filmsku posvetu Parizu osamdesetih, dramu "Noćni putnici" u režiji Mikhaëla Hersa koja je premijerno prikazana na lanjskom Berlinaleu. Priča je to o samohranoj majci, a glumi je francuska glumica Charlotte Gainsbourg, koja u svoj dom prihvaća tinejdžericu beskućnicu, u ulozi koje se našla Noée Abita.

VEZANI ČLANCI: 

U finalu programa na Ljetnoj pozornici Tuškanac u subotu će se gledati i "Trokut tuge", hvaljena uspješnica švedskog autora Rubena Östlunda koja je Zlatnom palmom ovjenčana u Cannesu te je bila nominirana za Oscara u kategorijama najboljeg filma, režije i originalnog scenarija. Dobitnica je i četiriju "europskih Oscara", za najbolji film, režiju, scenarij i glumca, a u potonjoj je nagradu zaslužio Zlatko Burić.

Ulaznice za sve projekcije stoje pet eura, a kupiti se mogu na stranicama ZFF-a ili na blagajnama na Tuškancu na dan projekcije. 

GALERIJA Predivno! Trešnjevačka tržnica pretvorena je u besplatno ljetno kino. Uživat će se i sljedećeg petka

1/36

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije