Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razočaranja

Nika: Mogla sam skijati još četiri godine, ali to je život

'sport klagenfurt 16.06.2008 ...euro 2008...hrvatski navijaci...nika fleiss... Foto:Antonio Bronic  =VECERNJI LIST='
'Antonio Bronic'
21.04.2010.
u 17:25

Nika Fleiss je prošle sezone potrošila 150 tisuća eura, a na utrkama Svjetskog kupa zaradila tek 900 eura.

Mobitel Nike Fleiss zvonio je neprestano na jutarnjem predavanju, brzo se proširila vijest o prekidu karijere, no i to je praktični dio posla kojim se dojučerašnja skijašica u budućnosti namjerava baviti. Glasnogovornicima i novinarima baterija mobitela je često pri kraju.

– Već tri dana uživam u pravom studentskom životu, idem na predavanja, nakon skijanja okrećem novu stranicu. Željela bih napraviti karijeru, biti glasnogovornica, pisati za tisak ili televiziju. Želim sama zarađivati – prepričava studentica novinarstva Nika.

Jednosmjerna ulica

Savez je mijenjao mnogo, od sponzora (Colmar) do toga da je zavrnuo pipu Niki jer su zbog čestih ozljeda i problema s imunitetom izostali rezultati. Prošle sezone na prezime Fleiss u Svjetskom kupu sjelo je tek skromnih 900 eura. Volimo se pohvaliti da zagrebačka utrka ima najveći fond nagrada na svijetu, a upravo je na "svetom brdu" Samoborka dohvatila i tu jedinu isplatu.

– Morala sam donijeti takvu odluku, jer nakon što mi je Vedran Pavlek rekao da za mene više nema mjesta u ekipi, ulica je bila jednosmjerna. Sponzora nemam, a sama nisam mogla pribaviti 150 tisuća eura, koliko je potrebno za sezonu.

Režu svi, pa i Amerikanci

Donedavno je najavljivala da će karijeru završiti nakon Sočija 2014., no skije su u garažu otišle prije nego što se mogla nadati. Iako je i prije bila svjesna da postoji mogućnost "pedale".

– Naravno da bih mogla još skijati, barem četiri godine, pa sa 25 godina skijašice nisu stare, neke su baš u tom dobu postizale najbolje rezultate. No, koma je svuda, jedino se još u Austriji i Njemačkoj nekako drže, režu i Amerikanci. Skijanje će mi jako nedostajati, od Ane s kojom sam odrasla, Ivice i Natka, trenera... No, to je život, idem dalje.

I Reno Fleiss sretan je što mu se kći brzo snašla.

– Vijest o prekidu karijere zatekla me na moru, ali Nika sada studira, polaže ispite i sva je u tome – objasnio je tata Fleiss.

Kao i Nika, školovanju će se posvetiti i Ivan Ratkić.

– Nezadovoljan sam bio rezultatima, koji i nisu bili loši, ali ni toliko dobri da bi me motivirali da nastavim. Želim sada magistrirati financije i bankarstvo – najavio je Ratkić.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Burviles
Burviles
18:54 21.04.2010.

a na čemu je mogla skijati,pa ona se jedva skija na Sljemenu

XY
xyxyxy
23:02 21.04.2010.

U svakom slučaju ne može reći da nije dobila priliku, bezbroj prilika u zadnjih par godina. I nijednu nije opravdala. Dobila je uvjete kakve skoro nitko u bilo kojem sportu od naših nije dobio...Da se dio ovih novaca da ovim mladim teniskim nadama, možda bi i nastalo nešto od njih...Ili gimnastičarrima, ili odbojkašima...Kako je s Janicom počelo, tako će s Ivicom završiti...

CR
crnabitanga
08:00 22.04.2010.

Ajd fala Bogu, i njoj smo se kaj naplaćali ispadanja iz prvih vožnji i rezultata od 35. mjesta naviše... Veli da \'\'hoće sama zarađivati\'\' - dobro jutro, stani u red! Koja tuka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije