Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna igrališta

Nesreće se događaju jer se ništa ne ulaže

igralište (1)
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
1/4
03.12.2010.
u 23:35

I dok su roditelji u strahu za sigurnost svoje djece, iz gradskog proračuna namjeravaju izdvojiti čak 17 posto manje novca za osnovno školstvo

– Vjerujem da je 80 posto dječjih igrališta u gradu opasno za život djece. Kada ih mi ostavimo da se igraju i rekreiraju, nismo ni svjesni da im se može dogoditi nesreća. Grad ne ulaže u škole i djeca su im na zadnjem mjestu – požalio nam se čitatelj potaknut nedavnom nesrećom koja se dogodila dječaku u OŠ Prečko kojemu je vratnica pala na glavu.

Čak četiri opasna gola

Da je zabrinuti otac u pravu, uvjerili smo se i sami. Jedno od takvih je i igralište NK Kustošija, kojemu je Grad dodijelio koncesiju, a u klubu trenira 220 djece od pet do 18 godina.

Na tome igralištu čak četiri vratnice, rukometne i nogometne, nisu pričvršćene za zemlju, a tajnik kluba Damir Herman svjestan je opasnosti koju to predstavlja.

– Pokušali smo nekoliko puta pričvrstiti prečke, no neuspješno. Kasno na večer na terene dođu delinkventi koji pale vatru na njemu i vješaju se po "golovima". Nije nam se dogodio nesretni slučaj, no svjesni smo da se djecu mora maksimalno osigurati i odmah ćemo poduzeti nešto da to i učinimo – rekao je tajnik Herman.

Da je većina igrališta u Zagrebu u jednako lošoj situaciji, s našim čitateljem slaže se i tajnik Herman.

– Grad je najodgovorniji za ovakvu lošu situaciju na terenima. Ne ulaže se ništa i nije ni čudo da se ovakve nesreće događaju, nažalost – dodao je Damir Herman.

 Još manje novca

Da su i tajnik i naš čitatelj u pravu govori i to da će se iz gradskog proračuna za 2011. godinu u odgoj i obrazovanje osnovnoškolaca uložiti čak 17 posto manje sredstava.

Tako će se ovogodišnji iznos za obnovu i održavanje osnovnih škola koji je bio 33 milijuna kuna, iduće godine smanjiti na 22 milijuna kuna.

Komentara 1

VI
Vito
06:40 04.12.2010.

Nepričvršćene vratnice prijete djeci Nesreće se događaju jer se ništa ne ulaže jedno mi nije jasno - zašto ovaj koji Piše: dik/VLM malo ne porlista stare novine u NSK? To je zgrada u kojoj se čuvaju knjige i stare novineine za one koji znaju čitati i s papira. Tamo bi pronašao stotine čalanaka iz prošlosti, od 1945. godine, koji opisuju identične događaje. Tko je kriv za takvo stanje? Roditelji koji brigu o svojem potomstvu prepuštaju političarima, uopće ne mareći o stručnosti svih zaduženih za školstvo i obrazovanje njihove djece. Glavno je da nisu iz njima mrske partije i kao da se prije nikad ništa nije događalo. Uopće nema govora o tome koliko je novaca utučeno u profesionalne nazovi sportaše, koji čak ne plaćaju porez u Hrvatskoj, ali zato ovaj koji se skriva iza dik (k u r a c s engleskog jezika u prijevodu na srpski) piše o 33 i 22 milijuna kuna. U Maksimirski stadion je utučeno u posljednjih deset godina po 40.000.000 kuna svake godine, bez novaca za uništenje atletske staze i nagrđivanja sjeverne tribine. A to je glavni problem kojeg nitko ne želi riješiti, niti jedna partija koja dobiva novac od građana putem poreza i prireza. Pitajte jahačicu jacu što misli o tome pa će te vidjeti njezinu pokvarenost u punom sjaju bijede pohlepne egoistice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije