Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inventura - novi zg zapad

Nehruov trg uredit će se već do kraja ovoga mjeseca

Nehruov trg
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
07.04.2014.
u 10:06

Večernjakov tim, baš kao što je i obećao, pozorno prati rokove koje su građanima dali gradski pročelnici i njihovi suradnici na dosad šest održanih Večernjakovih kvartovskih tribina.

Novi Zagreb - zapad, s više od 58 tisuća stanovnika, gradska je četvrt poznata po svom urbanom, ali i ruralnom dijelu. Upravo zato su i problemi stanovnika, a koje su iznijeli na petoj Večernjakovoj kvartovskoj tribini održanoj u vatrogasnom domu u Svetoj Klari, bili raznoliki, od gradnje škola i vrtića, postavljanja klupa do nedostatka kanalizacije, asfaltiranih ulica i nogostupa.

Došlo i do smjene vlasti

Na postavljena pitanja građani su od gradskih pročelnika i njihovih suradnika dobivali odgovore od toga da će se njihov problem već sutra riješiti, u drugoj polovici godine ili krajem nje pa sve do toga da se rješenje njihova problema ne može očekivati. A koliko toga su gradski pročelnici ispunili ili ispunjavaju provjeravamo kroz inventuru kvartovske tribine.

Pomogao nam je u tome i sad već bivši predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb - zapad Goran Kutlić (SDP) koji je krajem prošlog tjedna na sjednici vijeća četvrti smijenjen s te funkcije. Tko će biti novi predsjednik još se nagađa, no čini se da bi na čelo Novog Zagreba - zapad ponovno mogao doći Jadranko Baturić, koji na zadnjim lokalnim izborima nije dobio povjerenje građana.

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Foto: Grgur Žučko/Pixsell

– Ostajem u vijeću kao vijećnik i nadam se da će i novi predsjednik nastaviti sve projekte navedene u malim komunalnim akcijama – rekao je Kutlić. Jedna od njih uređenje je parka i dječjeg igrališta na Nehruovu trgu, a koje je uvršteno u plan malih komunalnih akcija u ovoj godini.

– Mjesna samouprava potpisuje ugovore sa Zrinjevcem i do kraja mjeseca to uređenje sigurno će se izvršiti – kaže Kutlić.

Ulica Kralji nije sanirana

Na obećane kanalizacijske priključke stanovnici Lučkog još će se morati strpjeti.

Na traženje Hrvatskih autocesta, izvođač radova Zagrebmontaža d.o.o. dužna je izraditi elaborat regulacije prometa za vrijeme izvođenja radova. Nakon prihvaćanja elaborata i dobivanja suglasnosti od HAC-a, izvođač će ukloniti nedostatke u roku od četiri-pet dana. Nakon preuzimanja objekta poslije dovršetka radova, pristupit će se gradnji priključaka – poručili su iz Zagrebačkog holdinga. Zadovoljni ne mogu biti ni stanovnici ulice Kralji, koja se trebala sanirati, ali to još nije napravljeno.

Komentara 1

SE
sestrićna
11:41 07.04.2014.

a gdje su trgovi od sadama gadafija i ceaușescu.a ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije