Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biraju alternativu

'Neću više piti na klupi. Ma, neću više uopće piti'

Pijenje na klupici
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
03.04.2014.
u 08:15

Neposjedovanje osobne iskaznice i pijenje alkohola na javnom mjestu najčešći su prekršaji maloljetnika, kažu iz policije. U tri gradske četvrti - Trnju, Centru i Medveščaku, provodi se "Stop program", u kojem mladi, umjesto sudskog postupka, sudjeluju u programu prevencije

-Neću više piti na klupi. Mislim da, zapravo, više uopće neću piti - komentar je to jednog od 30 maloljetnika koji su zbog raznih prekršaja, umjesto sudskog postupka, pristali na sudjelovanje u poticajnom “Stop programu” u organizaciji Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež.

Nakon što je pilot projekt s 11 maloljetnika proveden u Trnju, drugi je dio uključivao njih 19 na području Centra i Medveščaka.

- Važno nam je da svaki maloljetnik s prekršajem pristane na alternativu. Ulažemo mnogo u naš Odjel za prevenciju, pa se možemo pohvaliti brojkama koje pokazuju smanjenje maloljetnika zatečenih na javnim mjestima iza 23 sata za čak 49 posto. U 2012. godini ih je bilo 700, a lani 356 - istaknuo je Velimir Tišma iz Policijske uprave Zagrebačke.

Prekršaji zbog kojih su mladi sudjelovali u ovom projektu većinom su, neposjedovanje osobne iskaznice i pijenje alkohola na javnom mjestu iza 23 sata. Od njih trideset, 57 posto je bilo dječaka, a čak 43 posto djevojčica.

>>Iza mladenačkog pijenja stoje neodgovorni roditelji

Komentara 3

AR
arf
13:10 03.04.2014.

Alkohol ti samo vodi u još veću propast i s njim se ne rješavaju apsolutno nikakvi problemi nego samo toneš još dublje i dublje a i tako si na dnu. Zato bolje je za tebe da više ne piješ, a ti kako hoćeš.

AR
arf
13:13 03.04.2014.

samodinamo A ti očito misliš da si neki štemer i cool ako piješ vidit ćeš kad dođeš u 30-te godine kak ćeš se osjećat od posljedice pijančevanja u mladosti i kako će ti teško biti ići na posao jer si alkoholičar.

SA
samodinamo
08:31 03.04.2014.

Ma nećeš kurac više piti....naravno da ćeš i dalje nastaviti piti....zato jer si alkoholičar kao i tvoji prijatelji. U alkoholu je spas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije