Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neovisni za Hrvatsku:

'Nećemo biti na sjednici, Bandić se nije ispričao svim građanima'

Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12.11.2018.
u 10:21

Kvorum više ne ovisi o nama, rekao je zastupnik Neovisnih Tomislav Jonjić

Zbog nedostatka kvoruma, nastavak 17. sjednice zagrebačke Gradske skupštine koja je trebala u ponedjeljak početi u 9 sati, odgođena je dva puta. Prvo je nastavak najavljen u 10, a poslije u 10.30 sati.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić na početku sjednice utvrdio je da je na sjednici nazočno 20 zastupnika i da kvoruma nema, stoga je prekinuo sjednicu i zakazao njen nastavak za 10 sati.

"Imam zahtjev oporbenih klubova da sjednemo pa da porazgovaramo jer imaju određene zahtjeve", kazao je Mikulić, najavivši da će u nastavku sjednice izvijestiti o čemu se radi.

No, nakon sastanka, nastavak sjednice zakazao je za 10.30 sati.

Ovo je drugi nastavak sjednice koja je započela 30. listopada, a njen nastavak 5. listopada prekinut je nakon što je skupštinska oporba zajedno s Neovisnima za Hrvatsku, koji su u vladajućoj koaliciji s HDZ-om i Bandić Milan 365 - Strankom rada i solidarnosti, srušila kvorum. Gradski zastupnik Zlatko Hasanbegović (Neovisni za Hrvatsku) tada je zatražio od gradonačelnika Milana Bandića da se Zagrepčanima ispriča zbog sastanka s predsjednikom Skupštine srbijanskog grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom, koji je surađivao s Arkanom te je zaprijetio napuštanjem sjednice ako  isprika izostane.

Oporba je nakon rušenja kvoruma poručila da neće sudjelovati u međusobnim svađama i ucjenama vladajuće koalicije – HDZ-a, Neovisnih za Hrvatsku i stranke "Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Neovisni: Tražimo ispriku svim građanima

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon toga se i na konferenciji za novinare i kasnije i u priopćenju za javnost ispričao braniteljima zbog njegova susreta s predsjednikom izaslanstva Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom ustvrdivši da nije znao za njegove veze s Arkanom.

No Neovisni u ponedjeljak u nastavku sjednice i dalje inzistiraju i traže od gradonačelnika da se ispriča svim građanima.

"Tražimo ispriku svim građanima, ispriku koja je bezuvjetna, nije uvijena u celofan i ispriku koja ne sadržava u sebi poruku i razlikovanje branitelja koji jesu i nisu povrijeđeni", kazao je novinarima prije nastavka sjednice zastupnik Neovisnih Tomislav Jonjić, najavivši da zastupnici te stranke neće biti na sjednici.

"Nećemo biti na sjednici, a kvorum više ne ovisi o nama. Upravo zato dolazimo vidjeti hoće li funkcionirati tržišno gospodarstvo, dakle je li gradonačelnik u ovih nekoliko dana uspio pribaviti nekoliko zastupnika koji su mu potrebni kako bi osigurao većinu", izjavio je Jonjić.

Predsjednica Neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih rekla je novinarima nakon što je sjednica odgođena za 10 sati da će se, kada se gradonačelnik ispriča svim građanima, otvoriti prostor za daljnju raspravu o njihovu daljnjem sudjelovanju u Skupštini.

"Sve ostaje isto, ništa se nije promijenilo, nismo čuli ispriku svim građanima Grada Zagreba. Danas smo se pojavili na svojem radnom mjestu tek toliko, čekamo što će se dalje događati. U svom smo klubu na raspolaganju i gradonačelniku i oporbi koja medijski želi prikazati da je ona odgovoran za krizu u Skupštini", kazala je Esih.

Ustvrdila je da nije bilo nikakve isprike od  gradonačelnika, već samo onim braniteljima i to iskrenim braniteljima. "Osim toga, oglas koji se plaća novcem poreznih obveznika iskoristio je da bi se malo obračunao s političkim neistomišljenicima", dodala je Esih.

Pogledajte i video rekonstruirane Radničke ceste do Domovinskog mosta:

Komentara 60

Avatar mala-beba
mala-beba
10:52 12.11.2018.

Ako ću birati između jugoslavena i istinskih Hrvatskih domoljuba onda nema dvojbe. NZH

Avatar Chupacabra
Chupacabra
10:40 12.11.2018.

Podrška Neovisnima za Hrvatsku.......

RI
ribnjačar
10:54 12.11.2018.

Bandiću manipulatoru ispričaj se svima . ne možeš sjediti na pet stolica ! odluči se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije