Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRA OSUDA

Hvidra traži ispriku, Bandić: Hasanbegović je poput Kosora

Gradonačelnik Bandić primio predsjednika Skupštine grada Jagodine
Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/8
06.11.2018.
u 22:19

“Neprihvatljivo je da se u Hrvatskoj primaju ratni zločinci koji su izveli agresiju na RH. I neka ne zaboravi da je na čelu grada iz kojega je u Domovinski rat otišlo 80.000 ljudi”

Premda ranije najavljen, Milan Bandić je “zbog ranije preuzetih obveza” u konačnici izostao s proslave obljetnice Tigrova početkom tjedna što je, pokazalo se, za njega bio najbolji mogući scenarij. U društvu braniteljima omiljenih figura poput predsjednice Grabar-Kitarović, kao i ministara Medveda i Krstičevića, pojava zagrebačkog gradonačelnika na pozornici na Bundeku izazvala bi, sada je već posve jasno, salve zvižduka.

Među braniteljima uglavnom omiljeni “Banderas” koji je godinama na sve moguće načine kupovao naklonost udruga, pružajući im (iz džepova građana) financijsku ili logističku potporu za njihove brojne projekte, preko noći postao je omražen nakon, pokazalo se, posve nepromišljenog gostoprimstva kontroverznom Arkanovu intimusu Draganu Markoviću Palmi.

Dan Arkanova napada

Nedvosmislenu poruku Bandiću poslali su Tigrovi.

– Doista je neprihvatljivo za veterane da u Hrvatsku dolaze i da se primaju ratni zločinci, oni koji su provodili agresiju na RH. Naravno da nam to smeta i da to ne podržavam ja osobno, kao ni veterani Tigrova – kaže Ilija Vučemilović Šimunović, predsjednik Udruge veterana Tigrova.

Ni za čelne ljude Hvidre nema dvojbe da je Bandić pogriješio. Dragan Marković Palma, za ratne vojne invalide je “deklarirani četnik”, a Bandić svojim postupkom gostoprimstva Palmi “sramotno vrijeđa sve hrvatske branitelje i stradalnike”.

– Posebno je neshvatljivo da se susret održao na sam dan obilježavanja 27. godišnjice pada Lušca, kada su pripadnici Arkanovih paravojnih četničkih postrojbi pobili 69 hrvatskih branitelja i civila, a 30 osoba se i danas vode kao nestalo – mišljenja je šef Hvidre i HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić, zahtijevajući Bandićevu ispriku “svima koji su svojom žrtvom pridonijeli slobodi naše države”.

Udruga veterana zagrebačkih branitelja Vukovara Bandićevim postupkom je zgrožena, kaže Zvonimir Ćurković pa Bandiću odašilje poruku da ne zaboravi da je na čelu grada iz kojega je u Domovinski rat otišlo 80.000 ljudi braniti svoju zemlju “od upravo ovakvih besprizornih koljača kao što je Dragan Marković Palma”.

– Bandića nismo vidjeli na ratištima, a, koliko znamo, nije bio dječarac. Svojim postupkom potvrđuje kako vlast i sve što ide uz nju, osobama poput Bandića doista udari u glavu i kako su u stanju za slavu i novac, odreći se vlastitog naroda i njegove žrtve. Čak je i Juda imao savjest, sramite se – poručio je Zvonimir Ćurković gradonačelniku.

Burno je reagirao i Ivan Turudić iz Hrvatske udruge logoraša srpskih koncentracijskih logora.

– Od Bandića, čovjeka s tisuću lica, naviknuti smo na iznenađenja, ali ovim sramotnim činom je prešao sve granice i uspio je nadmašiti samoga sebe. Već danas ili sutra će pristupiti hrvatskim braniteljima kao da se ništa nije dogodilo i bez imalo srama nazočiti tužnim obljetnicama koje predstoje, pretvarajući se kao da se ništa nije dogodilo. To mu ne smijemo dopustiti – poručio je Turudić, pa zatražio ispriku.

Neovisni ruše kvorum?

Istodobno, i Bandićevi politički oponenti ne opraštaju mu dolazak kontroverznog Palme, a najglasniji je Zlatko Hasanbegović, koji od gradonačelnika zahtijeva ispriku, prijeteći rušenjem kvoruma u Skupštini. Zastupnik Neovisnih za Hrvatsku pritom je gradonačelnika nazvao “utjelovljenjem trenutačne moralne kaljuže u Saboru”, no Bandić mu nije ostao dužan.

– Ne bavim se Zlatkom Hasanbegovićem, želim mu puno uspjeha, on je divan čovjek, velika perspektiva hrvatske politike, nešto veća od Darinka Kosora – poručio je Bandić, odajući dojam bezbrižna čovjeka, uostalom, sve bolji “saldo” u Saboru pruža mu miran san.

Šepao je još za vikend u Rusiji, gdje mu je ruski predsjednik Vladimir Putin dodijelio orden prijateljstva, a danas se na konferenciji za novinare gradonačelnik Milan Bandić pojavio sa štakama. – Da prvo demistificiramo moju ozljedu – obratio se Milan Bandić na početku presice u prostorijama svoje Stranke rada i solidarnosti u koju su pristupile “olimpijke i državne prvakinje u vatrogastvu”. Kako je pojasnio, ozljeda noge dogodila mu se još u četvrtak, na Sve svete.
– Izvrnuo sam je i zaradio trostruki unutarnji prijelom skočnog zgloba – rekao je zagrebački gradonačelnik, pa odmah dodao kako će “sve biti OK”. Ispričao se “svojim prijateljima” Tigrovima što jučer nije došao na njihovu proslavu, ali, kako je kazao, iz Rusije je stigao oko 16 sati i onda je ležao u Traumatologiji.
– Pripovijedaju se svakakve priče gdje sam, a ja sam u Zagrebu i ne brinite se, neću nikamo otići – rekao je Bandić pa dodao kako se povijest njegove bolesti lako može i provjeriti. Na štakama je i otišao iz prostorija svoje stranke u Praškoj, a već pola sata kasnije u palači Dverce primio je rumunjski kraljevski par. S njima se susreo bez pomagala za hodanje, a štake mu nisu trebale čak niti pri penjanju stepenicama do Crvenog salona palače na Gornjem gradu. (mš)

Komentara 78

NE
Neonacionalist
18:12 05.11.2018.

Koliko ima Palmi po Srbiji , oni nisu mediteranska zemlja , da li rastu tamo igdje palme . Napada se Bandića iz čisto politikanskih razloga jer kad bi sad gledali tko se sve s kime sastajao i niz dr.stvari alii eto , dajte pa to su gluposti , za mene su puno veći problem Mesić koji je izvršio nac.veleizdaju nego jedan tamo Palma a veleizdajnik čak dvaput bio predsjednik .

HR
Hrvatska
17:56 05.11.2018.

Ovaj sa Marsa pao izgleda.

Avatar anti_komunist
anti_komunist
18:01 05.11.2018.

a kako je taj chedos presao drzavnu granicu.....sto ne bi trebao biti na tjeralici...??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije