Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA

Naučite popraviti elektroničke aparate, bicikle ili razmijenite odjeću na Festivalu ponovne uporabe

Foto: Zelena akcija
1/2
27.05.2024.
u 15:00

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, Zelena akcija organizira drugi po redu Festival ponovne uporabe koji će se održati od 5. do 7. lipnja u Zelenoj akciji, na adresi Frankopanska 1. Sudjelovanje je besplatno, ali su za neke aktivnosti potrebne prijave do 30. svibnja.

Festival počinje na Svjetski dan zaštite okoliša, 5. lipnja, a Zelena akcija ga organizira u sklopu projekta Communities go circular. Cilj je osvijestiti građane i građanke o važnosti ponovne uporabe koja štiti okoliš i štedi novac.

Program festivala uključuje besplatno popravljanje manjih komada namještaja i elektroničkih aparata, bicikala i razmjenu odjeće i obuće. Također, moći ćete saznati više o problematici brze mode, razgledati izložbu kreativno iskorištenih odbačenih predmeta, upoznati se s lokalno proizvedenim rukotvorinama i naučiti izraditi voskomot tj. višekratnu foliju za pakiranje hrane. 

Popravljanje, razmjena i druge aktivnosti ponovne uporabe i produljenja životnog vijeka proizvoda važan su element kružne ekonomije. Njen je cilj smanjenje nastanka otpada, borba protiv prekomjerne proizvodnje i konzumerizma i očuvanje ograničenih Zemljinih resursa. S obzirom na očekivani velik interes i ograničen broj mjesta, za određene aktivnosti potrebna je prijava na marko@zelena-akcija.hr. Cijeli program pronađite na webu Zelene akcije.

VEZANI ČLANCI:

Program započinje u srijedu, 5. svibnja s igrom "Tekstil RASPETLJAN", a nakon njega slijedi LGBTIQ+ SWAP PARTY i promocija lokalno proizvedenih rukotvorina. U četvrtak ćete moći sudjelovati u radionici krpanja probušene gume na biciklu, biciklopopravljaona, tzv. Bic-Pop te izložba Low Impact Designa. A zadnji dan na ovom festivali će te moći sudjelovati  u radionici izrade vosokomota ili posjetiti izložbu Low Impact Design.

FOTO: Veliko Dinamovo slavlje u Zagrebu! Plavi podižu novi pehar na kraju turbulentne sezone

1/113

Komentara 1

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
16:06 27.05.2024.

Što je to "LGBTIQ+ SWAP PARTY" i kakve veze ima s popravljanjem bicikala? Ideološka infiltracija svugdje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije