Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANTOVČAK Ogorčeni vlasnici automobila pregovarali s predstavnicima grada i Holdinga

Naplata može, a kartice ne

27.01.2009.
u 23:44

Ogorčeni stanari Pantovčaka ni danas ne mogu zaboraviti brutalan nasrtaj paukovaca na njihovu ulicu prije desetak dana. Tada su im u “pritvor” u Strojarsku ulicu odvezli pedesetak automobila. U utorak ujutro vlasnici automobila sastali su se s predstavnicima gradskog Ureda za promet, policajcima, te predstavnicima Zagrebparkinga i Zagrebačkih cesta. Dva posljednja spomenuta predstavnika nisu prozborila ni riječ.

Odjednom problem
Na kiši koja je dosadno lijevala u deset sati ujutro, na križanju Pantovčaka i Zelengaja, dvadesetak “domaćih” nadalo se nekom konstruktivnom rješenju novog problema s parkiranjem. Iako već pedeset godina parkiraju na pločnicima ispred svojih kuća, nikad nije bilo nevolja jer, tvrde, ulica je dovoljno široka da ostane metar širine slobodnog nogostupa između ograda i vozila, pa tuda bez teškoća prolaze pješaci, invalidi i majke s djecom u kolicima. Uostalom, kažu, i njihovi sugrađani u drugim četvrtima parkiraju slično.

Alan Ordulj iz Ureda za promet u susretu sa stanarima pokazao je suosjećanje, ali uopće nije imao pojma hoće li im pauk već poslijepodne dizati vozila.

Ono što može i namjerava učiniti, a s čime su se složili i stanari, jest da se sastavi popis svih mogućih za parkiranje u ulici i potom da se uvede naplaćivanje.

– Provjerit ćemo gdje bi se automobili mogli ostavljati i onda Gradu predložiti da se ucrtaju mjesta za parkiranje – najavio je Ordulj.

Iako sami stanari ne vide u čemu bi bio problem da se i dalje parkiraju kao i zadnjih pet desetljeća, prihvatili su njegov prijedlog. Sve samo da imaju osigurano mjesto za ostavljanje automobila te da ne moraju strepiti od Zagrebparkingova harača. Ne vjeruju pretplatnim karticama za parkiranje. Njih, tvrde, dobivaju svi koji imaju veze u Holdingu i Gradu. Ako im ulicu i obilježe, žele da se na njihovim mjestima upišu registracije ili adrese, kao što je učinjeno na Gornjem gradu.

A gdje bi se parkirali?
Otkako su im paucima nenajavljeno pomeli ulicu, strahuju od kazna. Prva su se dva dana nakon nemilog događaja parkirali u sporednim uličicama, ali to ne može postati praksa jer su i one prenatrpane vozilima. Sada se ponovo parkiraju na Pantovčaku i mole se da ih pauk zaobiđe. Neki od u utorak ujutro okupljenih stanara žalili su se što radi radnoga dana sastanku nisu mogli prisustvovati i njihovi drugi zainteresirani susjedi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije