Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svečana sjednica

Nagrada grada za glazbenike, novinare, književnice, bolnicu...

19.10.2011., Split - Konferencija za novinare povodom koncertne turneje Parnog valjka koja 4. studenog pocinje u Spaladium Areni.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
31.05.2015.
u 11:24

Na svečanoj sjednici Gradske skupštine u nedjelju za najviše zasluge u promicanju društvenog života u gradu Nagradu Grada Zagreba dobit će 19 pojedinaca odnosno skupina. Marija Braut, Dragan Damjanović, Glumačka družina Histrioni, Ivan Hlupić, KBC Zagreb, Željko Krznarić, Julijana Matanović, Andrija Mutnjaković, Sandra Paović, Parni valjak, Sibila Petlevski, Biserka Rauter Plančić, Marija Sekelez, Martin i Valent Sinković, Ivica Toljan, Anđelka Martić, muftija Ševko ef. Omerbašić, Nada Ruždjak i Velimir Visković laureati su na rođendan grada, a nagrada je svima, kažu, posebna čast.

– Bilo koja nagrada veliko je priznanje, a na ovu smo jako ponosni – rekao je Husein Hasanefendić Hus, jedan od osnivača Parnog valjka, te dodao kako bi bend bio još sretniji da im Grad omogući prostorije za vježbanje. Na taj bi način doprinijeli društvenom životu grada još i više, smatra Hus, kojem je, unatoč velikom broju koncerata u karijeri, poseban gušt nastupati u Zagrebu.

– Ne radimo razlike između publika, ali Zagreb nam je baza pa je normalno da nastupi u našem gradu imaju posebnu težinu i naboj – kazao je glazbenik i dodao kako je njemu najdraži dio grada upravo onaj stari. Zagrebačku tradiciju, kako sama kaže, cijeni i književnica Julijana Matanović, koja će Nagradu Grada Zagreba primiti za dugogodišnji beletristički rad.

– Nagradu nisam očekivala, a još uvijek i tragam za onime tko me je nominirao – rekla je Julijana Matanović te dodala kako ona nije iz Zagreba, pa se uvijek pitala je li dovoljno dobra za ovaj grad. Osvojivši nagradu, kaže, dobila je i to priznanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije