Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inventura - donji grad

Na Trgu maršala Tita nova rasvjeta i odvodnja, vrlo brzo

Trg maršala Tita
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
04.04.2014.
u 14:15

Večernjakov tim, baš kao što je i obećao, pozorno prati rokove koje su građanima dali gradski pročelnici i njihovi suradnici na tribini održanoj u Donjem gradu.

Zapadna strana Trga maršala Tita, od Prilaza Gjure Deželića do Klaićeve ulice, konačno će dobiti svjež izgled pa će se tako u sklopu radova koji su počeli u utorak u deset dana napraviti nova odvodnja i rasvjeta.

To je samo jedno od obećanja i pitanja koje su građani postavili na tribini "Želite li bolji kvart" za Donji grad, želeći znati koje će se šetnice urediti na području Donjeg grada, a što se već provodi. Uredit će se i dječje igralište u Vrbanićevoj ulici, koja je nekada vrvjela mačkama lutalicama, a danas ih tamo više nema.

Igralište u Vrbanićevoj

– Komunalni redari izašli su na teren, a mi ćemo igralište potpuno obnoviti. To je u planu malih komunalnih akcija za ovu godinu – rekao je potpredsjednik vijeća GČ Donji grad Goran Roje i dodao da će u tu svrhu izdvojiti 212.000 kuna.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Molba stanara iz Bogovićeve, vezane uz jeftinije parkiranje u javnim garažama, uslišene su nedavno, kada su objavljene nove, niže cijene. Hortikulturalno se, uz pomoć Zavoda za zaštitu spomenika, uređuje i dio oko Križanićeve i Švearove ulice, iako rasvjetu, koju su tražili građani, ove godine neće dobiti. Naime, za sada je u planu malih komunalnih akcija predviđeno tek 37.500 kuna za projektnu dokumentaciju. Obnova igrališta u Klaićevoj još će čekati gradnju podzemne garaže, a pričekat će i uređenje Primorske ulice, Branimirove tržnice i Tomislava trga.

Uređenje Tomislavca

– Ako se do kraja 2014. godine riješi sva dokumentacija i ishode potrebne dozvole, počet će se uređivati Primorska ulica. Uređenje tržnice Branimir nije predviđeno u programu za 2014., ali predviđena je izrada projektne dokumentacije, dok je u ovoj godini predviđena i izrada tehničke dokumentacije te uređenje Tomislavova trga. Nakon ishođenja potrebnih dozvola i osiguranja novca, pristupit će se realizaciji – kazao je Dinko Bilić, pročelnik Ureda za graditeljstvo.

Izostalo je postavljanje znaka za pješake da bi se označila pješačka zona te izbjegle svađe pješaka i biciklista u Martićevoj ulici.

Komentara 12

SE
sestrićna
17:11 04.04.2014.

trg maršala..kako to jadno zvuči..pa toga više nema ni u rusiji :))

BO
boris
19:03 04.04.2014.

dobro, neka uskoro dođe i novo (staro) ime.

BO
bojnik
18:41 04.04.2014.

Lijepo, ali trgu je najpotrebnija promjena imena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije