Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi sukob između BBB-a?

'Mamićevci' zapalili automobil na remizi

vatrogasci
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
02.11.2016.
u 18:35

Nekoliko sati nakon što je izbila tučnjava između navijača u Malagi nepoznati počinitelji zapalili su Ford Fiestu jednog od navijača

Krvavi sukob između stotinjak navijača u španjolskoj Malagi, u kojem su centrom tog grada letjeli stolci, stolovi, boce i čaše, te buktinja na zagrebačkoj Ljubljanici, u kojoj je u potpunosti izgorjela Ford Fiesta u vlasništvu Marka V. (32), dva su naizgled potpuno odvojena događaja koja su se zbila u noći na srijedu.

Ipak, pokazalo se da imaju poveznicu – sukob između dviju zaraćenih frakcija navijačke skupine Bad Blue Boysa, tzv. mamićevaca i antimamićevaca.

Otprilike tri do četiri sata nakon što je izbio sukob između dviju frakcija u gradiću na jugu Španjolske zasad još uvijek nepoznati počinitelji polili su benzinom i zapalili automobil Marka V. koji je bio parkiran u Ulici Vjekoslava Spinčića stotinjak metara od okretišta tramvaja. 

Automobil je do dolaska vatrogasaca potpuno izgorio, a policijski očevid potrajao je do ranih jutarnjih sati. Od ljudi koji žive u toj inače ne odveć prometnoj ulici saznali smo kako je automobil na istom mjestu stajao parkiran nekoliko dana, otkako je Marko V. otputovao u Španjolsku.

Upravo je on jedan od 208 domaćih navijača koji su se uputili na utakmicu Lige prvaka između Seville i Dinama, međutim ta bi brojka, nakon nereda u kojima je uhićeno najmanje 12 hrvatskih navijača, mogla biti i manja. Kako bi se sa stopostotnom sigurnošću moglo utvrditi zbog čega je automobil zapaljen, policija najprije mora pronaći počinitelje, a hoće li im to poći za rukom, ostaje da se vidi jer su od posljednjih deset paleža automobila u godinu dana riješili samo jedan slučaj.

Samo noć prije paleža na Ljubljanici, na Samoborskoj cesti oko 2 sata ujutro izgorjeli su Mercedes CL i Smart u vlasništvu ugostitelja Tomislava D. (48).      

>> Nakon detonacija izgorio auto pazikuće: 'Prvo su mu probili gume, to mogu napraviti samo životinje'

>> Na Srednjacima izgorjela tri automobila, vlasnik pokušavao sam ugasiti požar

Komentara 1

RP
rpzagreb
17:24 03.11.2016.

Uvredljivo i neshvatljivo je da se takve spodobe naziva navijačima. Čisti sumrak razuma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije