Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prinova u ZOO-u

Na svijet stigla zebra i već je glavna atrakcija među posjetiteljima

Ilustracija
MAJA HITIJ/DPA/PIXSELL
24.04.2018.
u 10:22

U krdo je stigla u nedjelju u sedam ujutro, a odmah je počela veselo trčkarati nastambom i istraživati sve oko sebe.

Kao da je odmah znala da će odmah isti, a sljedeće dane pogotovo, biti jedna od glavnih zvijezda Zagreba, u nedjelju u sedam ujutro na svijet u Zoološkom vrtu požurila je – zebra. Već nekoliko sati nakon ždrijebljenja stala je na noge te ponosno pozdravljala posjetitelje Maksimira.

– Najvjerojatnije je cura, ali nismo još sto posto sigurni. Ne želimo puno prilaziti i smetati njoj i majci – rekao nam je Damir Skok, ravnatelj ZOO-a, u kojem su zebre posljednji put prinovu dobile 2015. godine. Mala je zebra tad iznenadila timaritelje jer u metropoli ova prugasta stvorenja na svijet nisu stigla još od 2004. Inače, krdo zebri u Zoološkom sastoji se od mužjaka Gustava i dviju ženki, Sabine i Ams, a osim što one budno paze na mladunče, na oku je drži i otac, koji budno prati savladava li njegova mezimica sve prepreke svakodnevnog života koji traje već puna tri dana.

Ključne riječi

Komentara 2

PA
paosmarsa
11:32 24.04.2018.

Treba ukinut zoo vrtove. To je zatocenistvo

AE
Aedes2017
22:11 24.04.2018.

Konačno je očigledno da Bandić nema svugdje svoje prste !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije