Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagodinu

Na sjeveru i zapadu Maksimira natkrit će se 23 tisuće sjedalica 280

Maksimir stadion (1)
06.09.2016.
u 15:15

Godine 1997. obnovljena je sjeverna, a 1999. zapadna tribina nakon čega se sve do danas rekonstrukcija nije nastavila iako je prema nekim procjenama u stadion do sada uloženo oko 800 milijuna kuna

Maksimirski stadion dobit će krov, za početak na sjevernoj i zapadnoj tribini, a taj posao koštat će 280 milijuna kuna. Radovi će, kako doznajemo iz gradske uprave, početi iduće godine, a ujedno će se rekonstruirati i obje tribine kako bi sada prazni i nedovršeni prostori napokon bili u funkciji pa će se unutar maksimirskih zidina moći smjestiti i Zagrebački sportski savez koji plaća podstanarstvo, ali i brojne sportske udruge.

Posljednji radovi 1999.

Najavom natkrivanja stadiona prekinuta su i nagađanja da se ozbiljno razmišlja da se za stadion pronađe nova lokacija, a da se ona u Maksimiru proda. Podsjetimo da je tu mogućnost nedavno odbacio i gradonačelnik Milan Bandić koji je početkom ovog mandata najavljivao da će stadion završiti u ovom mandatu jer da se priča koju je naslijedio nakon 20 godina mora završiti.

Za početak je s tvrtkom IGH sklopljen 3,3 milijuna kuna vrijedan ugovor po kojem će oni napraviti procjenu trenutačnog stanja kompleksa, projektirati natkrivanje sjeverne i zapadne tribine i napraviti plan sanacije prostora ispod dviju tribina.

Prema dokumentaciji, krov će biti od laganog materijala, a na njemu će se nalaziti i reflektori i ozvučenje. Onaj nad zapadnom tribinom bit će površine 10,6 tisuća kvadrata i natkrivat će 12.600 sjedala te 718 mjesta u predsjedničkoj i još osam loža, dok će krov od 6,2 tisuće kvadrata nad sjevernom tribinom od kiše i sunca skrivati 10.965 gledatelja.

Podsjetimo i da je glavnim planom rekonstrukcije stadiona iz 1997. godine predviđeno njegovo kompletno natkrivanje, no budući da istočna i južna tribina još nisu preuređene, potrebno je napraviti izvedbeni projekt za natkrivanje dviju obnovljenih tribina.

Podsjetimo i da je 1997. obnovljena sjeverna, a 1999. zapadna tribina nakon čega se sve do danas rekonstrukcija nije nastavila iako je prema nekim procjenama u stadion do sada uloženo oko 800 milijuna kuna.

S obzirom na to da je riječ o prilično skupoj investiciji, Grad od IGH traži da projekt napravi tako da se može izvesti prvo natkrivanje jedne tribine, a potom druge.

Izložba trofeja

Iz Grada stoga navode i da je potrebno obaviti druge radove na tribinama kako bi krovovi bili ekonomski isplativi. Tako će se preuređivati i svi poslovni prostori unutar objekata koji se nalaze na šest etaža obiju tribina. Uredit će se tako i prostor za restoran, poslovne prostorije za buduće najmoprimce kao i sanitarni čvorovi za posjetitelje te suvenirnica, fan shop, trofejna soba i plava galerija.

Fan shop će se nalaziti u prizemlju, u trokutu u koji se ulazi iz Maksimirske ulice, a prostor će se povezati s prvim katom na kojem će biti izložbena dvorana, tj. trofejna soba koja će otvorenim mostom biti povezana s izložbenim prostorom kako bi se omogućio kružni tok posjetitelja.

Komentara 1

NE
nemir254
15:51 07.09.2016.

pa za kaj je dosad ulupano 800 m kn ,grad plaća a neki se bogate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije