Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Na Savu vratiti redare na portu

21. studenoga 2006. u 01:23 4 prikaza

Posljednji pokušaj silovanja u Studentskom domu Stjepana Radića nisu spriječile ni sve mjere osiguranja koje je uveo novi upravitelj Tomislav Jurkić, a protiv kojih se studenti sve glasnije bune.

Beskućnik žica iksice
Jarak dubok više od metra, žičane ograde, zatvorena dva ulaza, kamere u paviljonima, zabrane noćenja prijateljima i partnerima, te češće noćne kontrole studenti smatraju nepotrebnima, što se i potvrdilo uspješnim ulaskom silovatelja u šesti paviljon.

 Kolegici s kata prije dva mjeseca netko je usred noći provalio u sobu, no kako je počela vrištati, tip je pobjegao. Došao ju je tražiti iksicu, a mislimo da je to bio neki beskućnik  kaže apsolventica Zdravka Draženović.

 Ni ja ni ostali studenti ne bismo pozvali bilo koga u svoju sobu. Manijaci i ostali perverznjaci dolaze sami, ne dovodimo ih mi  objašnjava studentica 3. godine PMF-a, Marina Šimunić i dodaje kako bi trebalo vratiti redare koji bi sjedili u sada praznim portirnicama. Njezina kolegica, zbog straha od opasnih noćnih posjeta, već ima razrađenu taktiku "osiguranja".

Tko kuca noću
 Ako mi netko kuca tijekom noći, a znam da nije nitko od mojih, utišam se i čekam. Kako redari imaju ključeve svih soba, ako čujem njihov zveket, opustim se, jer tada znam da sam sigurna  kaže Ivana, studentica druge godine ekonomije.

Koronavirus Italija
NAŠ DOPISNIK SVJEDOČI KAOSU U ITALIJI
‘Ovdje se događa nešto čudno, virus je možda mutirao’
Divaaa
BEAUTY OTKRIĆE
Konačno sam pronašla rutinu za čišćenje i njegu lica