Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STUDENTI Brojne mjere osiguranja nisu spriječile silovatelja

Na Savu vratiti redare na portu

21.11.2006.
u 01:23

Posljednji pokušaj silovanja u Studentskom domu Stjepana Radića nisu spriječile ni sve mjere osiguranja koje je uveo novi upravitelj Tomislav Jurkić, a protiv kojih se studenti sve glasnije bune.

Beskućnik žica iksice
Jarak dubok više od metra, žičane ograde, zatvorena dva ulaza, kamere u paviljonima, zabrane noćenja prijateljima i partnerima, te češće noćne kontrole studenti smatraju nepotrebnima, što se i potvrdilo uspješnim ulaskom silovatelja u šesti paviljon.

 Kolegici s kata prije dva mjeseca netko je usred noći provalio u sobu, no kako je počela vrištati, tip je pobjegao. Došao ju je tražiti iksicu, a mislimo da je to bio neki beskućnik  kaže apsolventica Zdravka Draženović.

 Ni ja ni ostali studenti ne bismo pozvali bilo koga u svoju sobu. Manijaci i ostali perverznjaci dolaze sami, ne dovodimo ih mi  objašnjava studentica 3. godine PMF-a, Marina Šimunić i dodaje kako bi trebalo vratiti redare koji bi sjedili u sada praznim portirnicama. Njezina kolegica, zbog straha od opasnih noćnih posjeta, već ima razrađenu taktiku "osiguranja".

Tko kuca noću
 Ako mi netko kuca tijekom noći, a znam da nije nitko od mojih, utišam se i čekam. Kako redari imaju ključeve svih soba, ako čujem njihov zveket, opustim se, jer tada znam da sam sigurna  kaže Ivana, studentica druge godine ekonomije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije