Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popis provala

Na meti provalnika bili stanovi do 40 kvadrata

Stan u državnom vlasništvu
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
25.02.2018.
u 07:30

Ministarstvo je objasnilo da nije u svih sedam stanova provaljeno radi useljavanja, ali su svima razvaljena vrata ili skinute službene oznake

Ministar državne imovine Goran Marić izazvao je ovog tjedna buru reakcija objavivši podatak da su stanovi koje država rasprodaje na meti ilegalnih stanara.

– Svjedoci smo svakodnevnih bizantskih radnji prema državnoj imovini. Nakon što smo oglasili prodaju 33 stana, u njih sedam je provaljeno te smo pripremili kaznene prijave DORH-u protiv nepoznatih počinitelja – izjavio je Marić, a sada je Ministarstvo državne imovine (MIDIM) detaljno objasnilo kako su stanovi “vandalizirani“. Nije, naime, u svih sedam provaljeno radi useljavanja, ali su u svima razvaljena vrata, odnosno promijenjene ili oštećene brave. Također, na nekima je oštećen pečat te oznaka da se radi o državnoj imovini. S obzirom na to da je MIDIM u dva navrata radio očevid, sa sigurnošću tvrde da su se kaznena djela dogodila u posljednja tri mjeseca.

– Službenici Ministarstva državne imovine do 30. studenoga 2017. promijenili su brave na 33 stana pripremajući ih za prodaju putem javnoga poziva, no očevidom je 16. veljače ove godine utvrđeno da su nepoznati počinitelji promijenili brave i skinuli službene oznake Ministarstva na ulaznim vratima u sedam stanova – rekli su iz Ministarstva državne imovine. Tako je, primjerice, u podrumskom stanu u Tuškanovoj 27 potpuno razvaljena brava, a u Petrovoj 7 službenici su zatekli otvorena vrata pri čemu službeni ključ više nije odgovarao bravi. Nije se mogao otključati ni stan u Petrinjskoj 25, a službenici su zaključili i da su stanovi u jako lošem stanju.

Iz Ministarstva su stoga objasnili da su podnijeli prijave zbog kaznenog djela protiv imovine u slučaju oštećenja te prijave zbog kaznenog djela protiv javnoga reda u slučaju skidanja naljepnice MIDIM-a.   

Stan u državnom vlasništvu
1/6

Komentara 3

Avatar Niškorist
Niškorist
10:13 25.02.2018.

U tako derutne stanove trebaju useliti saborski zastupnjci !

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
18:09 25.02.2018.

Hm, kakav mentalni sklop uopce bi tu zelio useliti, a kamoli jos tu nesto i platiti.

XN
xnet0822
08:30 28.02.2018.

Ne bih se čudio da su provalili u I Osječki zavoj, jer ima jedna straćara koja je stvarno za otpis bez obzira što ima "audio i video nadzor", dok se "gazda" te "kuće" muva po Splitu i Radošiću k'o prdež u turu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije