Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ BUDUĆNOSTI

Na Maksimir stiže "Božićni robot party", evo o čemu se radi!

Foto: CKIM
1/3
18.12.2021.
u 18:00

"Božićni robot party" organiziraju u suradnji s Laboratorijem za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) Fakulteta elektrotehnike i računarstva, a pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država.

Želite li da vam tople napitke i božićne poslastice iz adventske kućice poslužuju roboti, dođite na "Božićni robot party" koji će se održati u srijedu, 22. prosinca, ispred Centra za kulturu i informacije Maksimir u Švarcovoj ulici, pozvali su organizatori.

Najavili su da će se ispred Centra istodobno održavati radionice i prezentacije robota, na kojima će učenici osnovnih i srednjih škola moći saznati kako roboti komuniciraju s biljkama i naučiti upravljati bespilotnim letjelicama. Školarci će moći provozati robote, izraditi 2D kartu ili pak saznati kako umjetna inteligencija na jeftin i ekološki prihvatljiv način može upozoriti na kvalitetu zraka, tla i vode u okolini.

Foto: CKIM

"Božićni robot party" održavat će se od 13 do 20 sati kad će se mali i veliki posjetitelji moći upoznati s robotima Frankom, Pepperom, Kinovom i Schunkom koji će "zasukati rukave" i posluživati goste - robot Pepper će preuzimati narudžbu te je predati kolegama robotima koji će potom kolač posuti preljevom i posipom po želji posjetitelja te mu dodati topli napitak

- Uživajte u toplim napitcima i kolačima koje će vam poslužiti vrijedne robotske ruke, otkrijte tajnu komunikacije robota i biljki te naučite upravljati bespilotnim letjelicam -  pozvali su iz Centra za kulturu i informacije Maksimir.

"Božićni robot party" organiziraju u suradnji s Laboratorijem za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) Fakulteta elektrotehnike i računarstva, a pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država.

Foto: CKIM

Za radionice je potrebna prijava, a više informacija mogu se naći OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije