Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA OBJAVILA DETALJE POTJERE

Na Lučkom probio rampu, jurio po Zagrebu pa se s 32 migranta kombijem zabio u policijski auto

Kombijem s migrantima bježao po Zagrebu, zabio se u policijsku blokadu
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/17
19.01.2024.
u 11:14

Gotovo svi strani državljani neozlijeđeni su, a liječnička pomoć pružena je jednom punoljetnom stranom državljaninu za kojeg je utvrđeno da je lakše ozlijeđen i jednoj maloljetnoj osobi za koju još nisu poznate kvalifikacije ozljeda, ali prema prvim informacijama liječnika riječ je o lakšoj ozljedi

Zagrebačka policija oglasila se o potjeri koja je rezultirala sudarom policijskog vozila s kombijem punim migranata. Kako je prvi donio Večernji list, kombi je noćas nakon potjere zaustavljen u Kustošijanskoj ulici nakon što se zabio u policijsku barikadu. 

Zagrebačka policija objavila je kako je danas u jutarnjim satima, na autocesti A1 u smjeru Zagreba uočen kombi stranih nacionalnih oznaka za koji su policajci posumnjali da prevozi strane državljane. Vozač kombi vozila odbio je zaustaviti se na naredbe policijskih službenika te se vozilom dao u bijeg u smjeru Zagreba. Dolaskom do naplatne postaje Lučko probio je spuštenu rampu te je, grubo kršeći prometne propise, nastavio vožnju kroz Zagreb.

Kombijem s migrantima bježao po Zagrebu, zabio se u policijsku blokadu
1/17

 
Policijski službenici pratili su vozilo, a u isto vrijeme na području Zagreba angažirane su policijske patrole s ciljem zaprečivanja prolaska kombi vozila na ruti kretanja na mjestu koje će biti najsigurnije za blokadu s obzirom na mjesto i potencijalnu brzinu vozila.  

VEZANI ČLANCI: 


 
Došavši na područje Črnomerca, vozač kombija nastavio se kretati Kvaternikovom ulicom u smjeru juga, a s obzirom na to da je postojala opasnost za ostale sudionike u prometnu i građane koji prolaze zbog načina bijega vozača kombija, policijski su službenici na Kustošijanskoj ulici službenim vozilom taktički djelomično zapriječili daljnji prolazak tom ulicom. 
 
Došavši do kućnog broja 2A, vozač kombi vozila, ustrajan u bijegu, udario je u službeno vozilo. Međutim, upravo zbog taktike postupanja bio je prisiljen zaustaviti se, opisala je policija u priopćenju. 
 
Policijski službenici tada su uhitili vozača, 31-godišnjeg državljanina Moldavije, kako se kasnije utvrdilo, dok su se u vozilu nalazila 32 strana državljana. Gotovo svi strani državljani neozlijeđeni su, a liječnička pomoć pružena je jednom punoljetnom stranom državljaninu za kojeg je utvrđeno da je lakše ozlijeđen i jednoj maloljetnoj osobi za koju još nisu poznate kvalifikacije ozljeda, ali prema prvim informacijama liječnika riječ je o lakšoj ozljedi.
 
Iako se radilo o zahtjevnom postupanju zagrebačke policije, u tijekom događaja nitko od policijskih službenika niti građana nije ozlijeđen. U tijeku je kriminalističko istraživanje, objavila je policija. 
Ključne riječi

Komentara 23

Avatar FalusBonus
FalusBonus
11:40 19.01.2024.

Očito treba mjenjati zakon. Krijumčare ljudi treba suditi na dugotrajne zatvorske kazne sa prisilnim radom, a ilegalni prijelazak granice klasificirati kao kazneno djelo, a ne kao do sada prekršaj. Osobama koje su počinile bilo kakvo kazneno djelo odbiti mogučnost traženja azila.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
11:32 19.01.2024.

Moldavac treba idućih 20 godina dobro naučiti hrvatke propise i hrvatski jezik.

GE
gerila
11:47 19.01.2024.

Čuj 32 ljudi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije