Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
staklena terasa

Na Kvaternikovu trgu počinje gradnja Zimskoga vrta

'20.04.2012., Zagreb - Kvaternikov trg nakon obnove nikada nije zazivio u punom smilsu prvotnog plana. Photo: Borna Filic/PIXSELL'
'Borna Filic/PIXSELL'
26.10.2013.
u 17:00

Još prije sam se javio u Grad za zakup, ali nisam dobio odgovor, kazao je Stjepan Vincek

Kvaternikov trg ponovno će za petnaestak dana postati gradilište, a do prave zime na njemu će se postaviti i trajni Zimski vrt. U staklenom trokutastom objektu Zagrepčani će moći uživati u ugostiteljskoj ponudi, a bit će smješten na prostoru na kojem se sada nalazi terasa slastičarnice Vincek pa je pretpostaviti da će upravo oni biti i njeni zakupci.

Za punjenje praznine

– Kada je to bilo aktualno, javio sam se u Grad da sam zainteresiran za zakup, no do danas nisam dobio nikakvu informaciju – kazao je Stjepan Vincek, vlasnik slastičarnice i jedinog ugostiteljskog objekta na preuređenom Kvatriću.

Iako će se stakleni objekt uskoro početi graditi na mjestu terase slastičarnice, Vincek još nije dobio obavijest da će terasu morati micati. No, prema riječima izvoditelja radova, pripremaju tehničke nacrte i uskoro očekuju i početak radova.

Projekt podizanja Zimskog vrta osmislio je Miroslav Geng, isti arhitekt koji je osmislio i uređenje cijelog Kvatrića. Nakon što je trg obnovljen, Geng je zaključio da je velik prostor ostao prazan i da bi natkrivena terasa dopunila njegovo ranije rješenje. Izgradnja Zimskog vrta Grad će stajati 1,25 milijuna kuna iako se u natječaju pretpostavljalo da bi mogla koštati i 1,7 milijuna.

Posao su dobile tri tvrtke. Titan Constructa, MGV i građevinski obrt Mislava Rebića iz Donjih Vinjana izradit će metalnu konstrukciju koju će obložiti staklenim stijenama.

Budući Zimski vrt bit će veličine oko 100 četvornih metara i u nj će stati 15-ak stolova za kojima će građani moći ispijati kave.

Povrat novca najmom

Rekonstrukcija Kvaternikova trga Grad je inače koštala 160 milijuna kuna. U to se ubraja gradnja podzemne garaže vrijedna 46 milijuna, 16 kioska za cvijeće od 11 milijuna kuna te svjetlosni stup od tri milijuna kuna, koji je samo kratko radio.

U pothodniku ispod Kvatrića nisu zaživjeli ni poslovni prostori, a puna dva mjeseca bio je pokvaren i lift kojim su se građani spuštali do garaže. Najveća zamjerka građana na uređenje Kvatrića jest upravo loša povezanost s drugom stranom Vlaške jer se mnogi ne žele spuštati pothodnikom da bi do nje došli. Iz Grada su kazali da će se gradnja Zimskog vrta i dodatno ulaganje od 1,25 milijuna kuna isplatiti najmom.

>>Pogledajte što se događa u šatoru na Trgu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije