Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na gradilištu sljemenske žičare

Policija: Posmrtni ostaci pronađeni 15. veljače

Sljeme žičara
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.02.2019.
u 14:34

Policija je potvrdila da ih je predala Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu te da rezultati ispitivanja još nisu poznati

Posmrtni ostaci jedne osobe pronađeni su 15. veljače pokraj Gračanske ceste prilikom radova na gradnji sljemenske žičare, a trenutačno se nalaze u Zavodu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta, potvrdili su Hini iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ).

Na Gračanskoj cesti 15. veljače uočeni su posmrtni ostaci jedne osobe, i to za vrijeme radova na gradnji sljemenske žičare. Policija je potvrdila da ih je predala Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu te da rezultati ispitivanja još nisu poznati.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) danas je novinarima rekao da je i on dobio informaciju da su na mjestu gdje se kopa sljemenska žičara pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe te uputio novinare da se obrate nadležnom Ministarstvu i zavodima, odnosno uredima. 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić novinare je danas prije sjednice Gradske skupštine s tim u vezi uputio da se obrate Zavodu za zaštitu spomenika kulture

Mikulić je na pitanje novinara kako komentira to što je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved potvrdio da su nađeni posmrtni ostaci jedne osobe na mjestu gdje se kopa, odnosno izvode radovi za sljemensku žičaru, te da je moguće da ih ima i više, rekao da on ne želi govoriti o tome je li moguće da ih ima više. Tek je potvrdio da je i on dobio tu informaciju.

"Dobili smo podatak od policije da je pronađen jedan posmrtni ostatak i da ga je ona u skladu sa svojim nadležnostima i ovlastima izuzela i prebacila u Zavod za sudsku medicinu. To je ono što nam je poznato", kazao je Medved za tportal.

Trebaju li stati radovi?

Na pitanje misli li da sada trebaju stati radovi na gradnji sljemenske žičare, ako je tamo masovna grobnica, Mikulić je rekao da kad pronađemo masovnu grobnicu, onda znamo koje su procedure, što treba učiniti da bi se eventualno išlo s nekim zahvatima koji su bili predviđeni. 

"Nadležno ministarstvo, odnosno gradski zavodi i uredi upoznati su s tim procedurama i te procedure svakako treba ispoštivati", poručio je Mikulić.    

Na pitanje kako komentira da je to u tajnosti sve obavljeno i da su se tek sada, nakon što su ih novinari o tome pitali, oglasili i Ministarstvo hrvatskih branitelja i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, Mikulić je rekao da će to novinari morati pitati njih. 

Potpredsjednik Gradske skupštine, zastupnik Neovisnih za Hrvatsku Krešimir Kartelo ustvrdio je kako se govori o tome da će se "naići na posmrtne ostatke žrtava partizanskih zločina gdje god se kopa, iskopa rupu – od Prečkog, preko Savske do Sljemena, podsljemeske zone". 

Upitan je li moguće da će to zaustaviti gradnju sljemenske žičare, Kartelo je rekao da ne zna. Ako se ustanovi da je riječ o masovnoj grobnici, vrlo vjerojatno će se zaustaviti na neko vrijeme.

Video: Bandić na bageru započeo radove na gradnji sljemenske žičare

Komentara 24

Avatar Mi sami
Mi sami
13:38 26.02.2019.

Ostaci partizanskog dejstvovanja iz 1945.g.

KC
Kcro
14:06 26.02.2019.

Gdje je sad istrazivacko novinarstvo

TO
ToVuS
14:00 26.02.2019.

Na svakom koraku partizanske žrtve..ali to je ništa za onih 700000 jasnovačkih koj nitko nije vidio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije