Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDLOŽEN DNEVNI RED

Na drugoj sjednici izmjena odluke o plaći predsjednika i potpredsjednika Gradske skupštine

Gradonačelnik Tomašević sa suradicama dolazi na sjednicu predsjedništva Gradske skupštine
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
30.06.2021.
u 17:00

Gradonačelnik Tomislav Tomašević predložio je okviran dnevni red, u najavi je i prijedlog odluke o ustrojstvu i djelokrugu gradskih upravnih tijela, odnosno ureda, čije je smanjivanje s 27 na 15 najavljivao tijekom kampanje

Izmjena odluke o plaći predsjednika i potpredsjednika Gradske skupštine jedna je od 22 točke druge sjednice, koja je u planu 15. srpnja.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević predložio je okviran dnevni red, u najavi je i prijedlog odluke o ustrojstvu i djelokrugu gradskih upravnih tijela, odnosno ureda, čije je smanjivanje s 27 na 15 najavljivao tijekom kampanje. Na koji način će to učiniti znaju tek njegovi najbliži suradnici, s obzirom da je danas na sjednici predsjedništva potpredsjednicima i predsjedniku Jošku Klisoviću predstavio tek točke, no ne i detalje. Jedna je od točaka, među ostalim, kako doznajemo, i godišnje izvješće proračuna za 2020. godinu, izvješće o izvršenju programa građenja komunalne infrastrukture te održavanja javnih prometnih površina, ali i izvješće o sklopljenim ugovorima o dodjeli bespovratnih sredstava za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti EU.

Izvijestit će Tomašević zastupnike i kakvo je stanje gradske imovine, ali i kako su se dodjeljivale stipendije za deficitarna zanimanja za školsku godinu koja je nedavno završila. Tomašević je na sjednicu predsjedništva stigao nakon konferencije za medije na kojoj je govorio o današnjim uhićenjima USKOK-a, a vozač ga je dovezao do križanja Matoševe i Kuševićeve, sa stražnje strane Stare gradske vijećnice, nakon čega je pješke došao u zgradu Skupštine u Ćirilometodsku.

Od iduće sjednice skupštinari se vraćaju u zdanje na Gornjem gradu nakon više od godine dana od potresa, a proteklo vrijeme zasjedali su na Zagrebačkom velesajmu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije