Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREČKO Skinsi napali obitelj koja je spavala u kombiju kraj glomaznog otpada

Molotovljevim koktelom na Rome

27.06.2009.
u 00:36

– Nismo došli na tuđe niti provociramo. Uklanjamo vaše smeće i tako zarađujemo za kruh. Očito nekome smetamo zbog boje kože. Ne želimo probleme, dolazimo tamo s djecom - komentirao je jučer D. P. (43), jedan od Roma koji je oko jedan sat u noći napadnut molotovljevim koktelima kod okretišta tramvaja u zagrebačkom Prečkom. Mnogobrojnu romsku obitelj, njih 12, napala su četvorica mlađih skinheadsa.

- Približavala su se dvojica i pjevala. Mislili smo da su si dečki malo popili i nismo obraćali pažnju. Tek kad su počeli pjevati pjesmu: “Kupi mi babo mercedes crvene boje” shvatili smo da je to upućeno nama i da nas provociraju. Nismo htjeli reagirati na provokaciju. Taman smo bili legli spavati u kamionu. Tada su nas počeli gađati kamenjem. Sreća da nismo zaspali jer bi nam možda zapalili kamion. I to s nama unutra... - prepričao nam je D. P., inače iz Bjelovara.

Mladići su, kako je izvijestila policija, počeli razbacivati otpad i paliti ga. Na to su ih Romi upozorili da će pozvati policiju ako ne prestanu. Ljutiti su skinheadsi potom otišli, ali su se nakon nekoliko minuta vratili s još dvojicom ili trojicom. Ponijeli su sa sobom pivske boce u kojima je bio koktel. Prema 44-godišnjaku i njihovim kamionima bacili su jedan zapaljeni koktel i dvije nezapaljene boce.

Napadnuti 44-godišnji Žika krenuo je prema njima i jedan od skinsa polio ga je tekućinom iz boce. Policija je izvijestila da nitko nije ozlijeđen.

– Pravo je čudo da nitko nije stradao - komentirao je jučer prijatelj romske obitelji. Kaže da je policija ipak jednog sumnjivca pronašla i odvela ga na obradu kako bi se utvrdilo ima li veze s napadom.

Inače, glomazni se otpad množi tamo posljednjih dana. Romska obitelj tada je i stigla s kamionima kako bi iz njega izdvojila ono što im može biti korisno. Spavaju u kamionima pa je jedno dijete završilo u bolnici zbog pothlađenosti. Stanari Prečkog jučer su nerado pričali, ali žele da se otpad što prije ukloni jer se boje zaraze.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije