Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt AsyLove

Mladi azilanti zaplesali sa Ištvanom Vargom

Mladi azilanti zaplesali sa Ištvanom Vargom
Foto: Promo
1/8
04.05.2017.
u 13:31

Za 20-ak mladih azilanata tinejdžerske i adolescentske dobi ovaj mjesec organizirana je plesna radionica koju je predvodio poznati plesni virtuoz, Ištvan Varga koji je puna dva sata pomagao polaznicima u svladavanju plesnih vještina početnoga stupnja.

U svrhu pružanja različitih sadržaja za zabavu, učenje i kulturno uzdizanje, a sve kako bi se djeca i mladi iz zagrebačkog Centra za tražitelje azila Porin što bolje integrirala u društvo, suradnjom organizacije Junior Chamber International Zagreb (JCI Zagreb) i udruge Are You Syrious? nastao je projekt AsyLove sa svrhom poboljšanja kvalitete života djece azilanata za koju se u sklopu projekta organiziraju različite aktivnosti na mjesečnoj bazi.

Za 20-ak mladih azilanata tinejdžerske i adolescentske dobi ovaj mjesec organizirana je plesna radionica koju je predvodio poznati plesni virtuoz, Ištvan Varga koji je puna dva sata pomagao polaznicima u svladavanju plesnih vještina početnoga stupnja. Plesni parovi sastavljeni od članova organizacije JCI Zagreb i mladih azilanata vrlo brzo usvojili su plesne korake pa je do kraja radionice bilo parova koji su otkrili vlastiti plesni talent briljirajući u završnim nastupima. Polaznici su uspješno savladali svoje prve korake osnova plesanja valcera, disco fox-a, rock and roll-a te jive-a.

 „U prihvatnom centru Porin smješteno je između 500 i 600 osoba od kojih su neke u tranzitu, dok su druge u procesu traženja azila. Osigurane su im osnovne životne potrebe, no nedostaje dodatnih sadržaja za socijalizaciju, osobito onih mlađih među njima. Upravo iz tog razloga pokrenuli smo projekt AsyLove, kojeg je dio i današnja radionica jer je društveni ples sredstvo za upoznavanje i razlog za druženje. Znati zaplesati u paru je osobna nematerijalna vrijednost, dio opće kulture i jezik koji mogu prepoznati i razumjeti svi.“ istaknula je predsjednica organizacije JCI Zagreb, Helena Marinović.

Foto: Promo

Veliki uspjeh dosad održanih aktivnosti za djecu azilante potvrda su da se snagom volje mogu napraviti značajne promjene te da i mali koraci čine velike pozitivne pomake u našem okruženju. Nakon organiziranog posjeta djece Muzeju iluzija u veljači, zajedničke proslave rođendana djece azilanata u rođendaonici Balonko te plesne radionice s Ištvanom Vargom, iz organizacije JCI Zagreb najavili su kako već sljedeći mjesec za djecu planiraju posjet Zoološkom vrtu grada Zagreba.

O organizaciji JCI Zagreb
Junior Chamber International (JCI Zagreb) neprofitna je organizacija mladih profesionalaca koji doprinose razvoju svojih lokalnih zajednica. Platforma je koja daje mogućnost mladim osobama da razviju sposobnosti vođa, osjećaj društvene odgovornosti i zajedništvo neophodno za pozitivne promjene. JCI Zagreb jedna je od gotovo 5.000 lokalnih organizacija u preko 120 zemalja svijeta koje čine međunarodnu mrežu Junior Chamber International (JCI).  JCI u svijetu okuplja preko 180.000 članova u dobi od 18 do 40 godina iz različitih društvenih sfera. Članovi i alumni JCI-a vodeći su svjetski poslovni ljudi, kao i visoki državnici, poput Johna F. Kennedya, Billa Cintona, Kofi Anana, Princa Alberta od Monaca i drugih.

Komentara 5

KR
kruti175
13:46 04.05.2017.

kaj god

Avatar Personal
Personal
12:53 05.05.2017.

Pitanje za "napredne i liberale" koji podržavaju imigraciju: koliko si ti osobno spreman uzeti imigranata na stan i hranu?Naučiti ih jezik, naći im posao? Lako je biti dobročinitelj na tuđi račun, licemjeri.

Avatar Personal
Personal
12:52 05.05.2017.

Budalaštine i prenemaganje koje netko (mi, tko drugi) plaća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije