Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Djecu azilante razdragala i oduševila zajednička proslava rođendana

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu bila je nit vodilja članovima organizacije JCI Zagreb u realizaciji ovoga projekta
17. ožujka 2017. u 18:36 0 komentara 469 prikaza
azilanti djeca
Foto: PR
Pogledajte galeriju 1/7

S ciljem lokalne integracije i socijalizacije djece iz zagrebačkog Centra za tražitelje azila Porin, u sklopu dugoročnog projekta AsyLove nastalog suradnjom organizacije Junior Chamber International Zagreb (JCI Zagreb) i udruge Are You Syrious?, za 20 mališana predškolske dobi organizirano je druženje uz zajedničku proslavu rođendana u zagrebačkoj rođendaonici Balonko.  

- Proslave rođendana svakako se ubrajaju u aktivnosti koje potiču razvoj socijalizacije kod djece pa nam se ova ideja nametnula sama po sebi nakon što smo u razgovoru s partnerima iz udruge Are you Syrious? ustanovili gdje postoji prostor za konkretniji angažman. U prihvatnom centru Porin smješteno je između 500 i 600 osoba od kojih su neke u tranzitu, dok su druge u procesu traženja azila. Osigurane su im osnovne životne potrebe, no nedostaje dodatnih sadržaja za socijalizaciju, osobito onih najmlađih i najranjivijih među njima, a to su djeca. Upravo iz tog razloga željeli smo napraviti odmak od njihove svakodnevice unutar četiri zida i priuštiti im pamtljivo i veselo iskustvo. Vjerujem da smo u tome i uspjeli, a ovo je samo jedan u nizu akcija koje u okviru projekta AsyLove s partnerima pripremamo za naše male prijatelje iz Afganistana, Sirije, Alžira... - rekla je predsjednica organizacije JCI Zagreb Helena Marinović.

Vesela lica, osmjesi i usklici oduševljenja odzvanjali su prostorijama rođendaonice Balonko u kojoj su mališani iz Porina proveli puna dva sata. Osim kvalitetno provedenog vremena u društvu članova organizacije JCI Zagreb koji su animirali i zabavljali djecu, mališani su imali prilike isprobati  brojne interaktivne sadržaje i bogati popratni program, dok je vrhunac zabave kulminirao grupnim puhanjem svjećica na tortama.

azilanti nekima nije dopušteno Zahtjevi za azil u Hrvatskoj porasli 959 posto, azilanti dobivaju putovnicu na pet godina azilanti Snašli se Azilanti našli posao u Svetoj Nedelji: 'Za nas je pravo bogatstvo ovaj mir koji smo našli u Hrvatskoj'

- Ni trenutka nisam dvojila kada su mi iz organizacije JCI Zagreb iznijeli svoj prijedlog suradnje. Tolika količina iskrenog veselja, ushita i radosti dok je trajala proslava ostavili su na mene snažan i dubok emotivni dojam. Unatoč strahotama koje su proživjeli mnogi mališani bili su raspjevani i nasmijani. Oduševljenje na njihovim licima najveća su nagrada, ali i potvrda koliko te rad s djecom može pozitivno ispuniti. Bila je ovo zaista jedna nezaboravna rođendanska proslava - naglasila je vlasnica rođendaonice Balonko Marija Mioč Pandžić.

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu bila je nit vodilja članovima organizacije JCI Zagreb u realizaciji ovoga projekta. Najavili su i kako s aktivnostima i sadržajima za djecu azilante u okviru projekta AsyLove planiraju nastaviti do kraja godine pa će se tako nakon organiziranog posjeta djece Muzeju iluzija u veljači i upravo održane proslave rođendana već sljedeći mjesec održati plesna radionica s Ištvanom Vargom, dok će u svibnju za djecu biti organiziran posjet Zoološkom vrtu grada Zagreba.

>> ‘Volim učiti i bit ću liječnik. Ostat ću raditi u Hrvatskoj’

>> Azilanti željeli poklonom zahvaliti Angeli Merkel pa digli policiju na noge

Poduzetnik
Kviz
Jesi li rođeni poduzetnik ili radije radiš kako ti drugi kažu?

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.