Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicije

Milijuni za ceste - za stanare Sopnice ili za novi šoping-centar?

radovi
Matija Habljak
03.05.2011.
u 10:00

Gradnja Haleušove od Slavonske avenije prva je etapa radova koji će se potom nastaviti na Ulici Resnik

Unatoč gospodarskoj krizi i srezanom gradskom proračunu, Ured za promet i izgradnju ovo ljeto kreće u gradnju još jedne megaprometnice uz Slavonsku aveniju, vrijedne 16 milijuna kuna!

Iako Grad svoju investiciju obrazlaže povećanim prometom i blizinom stambenog naselja Sopnica-Jelkovec, nagađa se i da se infrastruktura gradi kako bi se omogućio nesmetani početak gradnje novog šoping-centra.

"Ucrtano u GUP-u"

Naime, 16. ožujka tvrtka Varius nekretnine d.o.o. podnijela je zahtjev za ishođenje lokacijske dozvole "za izgradnju trgovačkog centra s ulazom za kupce i opskrbna vozila s ulice Resnik I.", odgovorili su iz navedenog gradskog ureda.

Prva od tri etape "redizajniranja" prometnice Mije Haleuša i Resnika I. obuhvaća 362 metra dugu prometnicu od Slavonske avenije do kružnog toka na spoju s Ulicom Resnik, dok će se u ostalim fazama obnoviti Ulica Resnik u dužini od 140 metara te dovršetak Ulice Mije Haleuša.

Investitor će, poručuju iz Grada, morati platiti troškove priključenja na komunalnu infrastrukturu koja će biti omogućena svim vlasnicima parcela koje graniče s Ulicom Mije Haleuša i Resnikom I.

Iz Ureda za promet i izgradnju poručuju kako nije sigurno da će se graditi još jedan šoping centar te naglašavaju kako samo provode "odluku Skupštine koja proizlazi iz programa izgradnje i održavanje javnih cesta za 2011., a koja prati realizaciju prometnica ucrtanih u GUP-u."

Dodaju da je gradnja centra moguća već sada, jer stanje Ulice Resnik I. zadovoljava potrebe takvog investicijskog pothvata.

O kakvom je konkretno šoping centru riječ nismo jučer uspjeli doznati, budući da tvrtka koju je naveo gradski ured, prema kontakt podacima iz registra trgovačkih društava nije na navedenoj adresi.

– Ja ne znam ništa o tome. Ne znam što rade niti tko je direktor te tvrtke. Ja sam bila prokurist tamo samo kratko vrijeme, ja uopće ne znam o čemu se radi – rekla je žena koja se javila na kontakt broj spomenute tvrtke na internetu.

Šoping društvo

Inače, riječ je o lokaciji uz Slavonsku aveniju gdje se već nalaze tri trgovačka centra.

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:33 03.05.2011.

Sve se radi iznutra,....nista iz vana. Svaki od ovih projekata ima politicko uporiste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije