Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Mikulić: Zagreb se dodatno zadužuje jer netko nije dobro planirao

Mikulić je iznio i statističke podatke o radu Gradske skupštine u proteklih godinu dana naglasivši da su raspravljene 353 točke dnevnog reda i doneseno 708 raznih akata
20. srpnja 2018. u 12:16 18 komentara 1337 prikaza
Andrija Mikulić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) u povodu skupštinske sjednice koja će se održati u ponedjeljak , a na kojoj se naći prijedlog o zaduživanju Grada Zagreba za 250 milijuna kuna, ocijenio je u petak kako se grad zadužuje" jer očito netko nije dobro planirao".

Tramvaj javni prijevoz A kad će radovi? Grad traži tvrtku koja će napraviti još jednu, sažetu studiju prometa

 Prema materijalima pripremljenim za sjednicu 250 milijuna kuna bit će utrošeno za realizaciju kapitalnih ulaganja, odnosno za gradnju nerazvrstanih cesta, izgradnju ustanova kulture, predškolskih, školskih i sportskih objekata, zdravstvenih ustanova te objekata socijalne skrbi. Osim navedenoga, iz kredita će se financirati i gradnja Žičare Sljeme u iznosu od 80 milijuna kuna.

"Očito oni koji su nešto planirali nisu dobro planirali", rekao je Mikulić na konferenciji za novinare. Smatra da je gradski Ured za financije morao bolje previdjeti dinamiku punjenja proračuna i planirane investicije "Kada bi se nešto dobro radilo onda se ne bi morali zaduživati", ustvrdio je.

Nacionalni dom reprezentacije Za 60 milijuna € Bandić bi stadion radio na Kajzerici

Bez obzira na opaske Mikulić je najavio da će Klub HDZ-a podržati tu odluku kako građani ne bi bili zakinuti za objekte koji su im potrebni.

Na predloženom dnevnom redu skupštinske sjednice još je i ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada kojim se planira nabaviti 64.400 spremnika, pri čemu 85 posto sredstava osigurava EU, a 15 posto Grad Zagreb, što će Klub HDZ-a također podržati.

Zagreb: Reciklažno dvorište u Svetoj Klari Otpad Što Zagrepčani nose u reciklažna dvorišta: 'Stižemo s azbestom, ima ga samo dvjesto kvadrata'

 "Ovo je još jedan korak naprijed kakao bi se povećao postotak odvajanja otpada. Moja poruka je da svi zajedno moramo učiniti puno više kako bi riješili gorući problem gospodarenja otpadom u Zagrebu", rekao je Mikulić.

 No HDZ neće podržati prijedlog Klub gradskih zastupnika Glasa i HSU-a i Kluba zastupnika lijevog bloka da se obustave radovi na Trgu žrtava fašizma. "Klub HDZ-a neće podržati prijedlog da se radovi prekinu jer Skupština nije ingeretna za takve odluke već su za to nadležne inspekcijske službe. Ako se nešto počelo raditi onda držim da se treba i završiti, a ne da se stane na pola s poslom", rekao je Mikulić istaknuvši kako su nadležna ministarstva kazala da je sve po "PS-u".

Milan Bandić Vodi kampanju Optužbe zagrebačkog HSS-a: Bandić troši javni novac u privatne svrhe

 Na sjednici će se ponovno naći i zaključak o nagodbi i kupoprodaji građevinskog zemljišta Rotor jug d.o.o. nakon što je učinjena ponovna procjena vrijednosti nekretnina odnosno cijena s nešto manje od 1000 kuna povećana na 2150 kuna po četvornom metru.

 Mikulić je iznio i statističke podatke o radu Gradske skupštine u proteklih godinu dana naglasivši da su raspravljene 353 točke dnevnog reda i doneseno 708 raznih akata. Poručio je i kako je vladajuća većina stabilna i čvrsta.

Pogledajte i galeriju: Doček hrvatske reprezentacije na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Andrija Mikulić
1 / 20
Doček hrvatske reprezentacije na Trgu bana Jelačića u Zagrebu
Svečano otvorenje poslovnice Eurospina u Požegi
opoziv proizvoda
Zbog pesticida se s hrvatskih polica povlače popularne grickalice: Evo kako do povrata novca
Zaklada Novo Sutra
ONI MOGU SVE
Čudotvorna terapija pomoću konja odsad će biti moguća u svim vremenskim uvjetima
 • grebza:

  Ako ovaj bajni koalicijski partner na svojoj poziciji ne zna tko je taj "netko" onda treba odmah otići jer je neposoban za obavljanje te duznosti. Već godinama nitko navodno ništa ne zna, podižu se optužnice, grad se zaduzuje, sumanuto se ... prikaži još!e troši bez ikakve kontrole i iz dana u dan rapidno tonemo prema dnu. A sve samo iz razloga jer Grad vode bandić i njegove uhljebljene neznalice i šarlatani gdje nitko za ništa ne odgovora. Takvog načina, neodgovornosti i vođenja čak i sela nije bilo niti u najprimitivnijim društvenim zajednicama.

 • Avatar PravaHrvatina
  PravaHrvatina:

  Mikulić: Zagreb se dodatno zadužuje jer je netko iz domjubno odabranih 200. bogatih familija za svoj konto to nevino viteško dobro planirao..

 • 2Xgeneral:

  ovaj mikulić izgleda kod aje pal s kruške. kak ga nije sram, pa on podupire matana mikija odostraga da ne padne s lojtre.