Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALE ALE, PILSNER, PŠENIČNO...?

Međunarodni je dan piva, evo gdje ga je najbolje proslaviti

craft piva
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
04.08.2017.
u 09:30

Taj se “praznik” obilježava od 2009. godine, i to u više od 200 gradova u 50 zemalja

Svakog prvog petka u kolovozu slavi se Međunarodni dan piva! Taj se “praznik” obilježava od 2009. godine, i to u više od 200 gradova u 50 zemalja. Iako nama, sudeći po statistikama, i ne treba neki povod da bismo u pivu uživali, budući da smo odavno među deset nacija koje ga popiju najviše po glavi stanovnika.

Posljednjih nekoliko godina, pak, to je uživanje dobilo novu dimenziju jer se Hrvatska pridružila craft revoluciji, zanatskim pivima koja dolaze iz neovisnih pivovara. Svjetski je to trend gdje arome i okusi daju pivu jedan sasvim novi predznak, a lokala u kojima se nude u Zagrebu sve je više.

Rastu brojem, ali i kvalitetom, a sofisticirani proizvodi poput zanatskih piva traže i posebnu brigu, znanje kako bi uživatelju pružili ono najbolje. Međunarodni dan piva, pak, ne traži od vas previše, tek da popijete pokoje s prijateljima, a mi ćemo vam olakšati zadatak preporučujući mjesta na kojima ćete pronaći najbolja piva u gradu koji je, osim turističke, postao i pivska meka.

Pivnica Medvedgrad
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

MEDVEDGRAD

U Ilici je smještena jedna od najpoznatijih zagrebačkih pivnica, Medvedgrad, gdje se toče piva istoimene, ali i naše najstarije obiteljske pivovare. Uz svježa piva idu i dobri zalogaji u velikom biergartenu.

Fakin
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

FAKIN

Fakin Craft Bar jedinstveno je mjesto za popiti pivo. Jer u pivnici koja je opremljena s čak 24 točionika svako pivo zahvaljujući rashladnim komorama na stol će vam doći na točno onakvoj temperaturi na kojoj ga treba piti.

TOLKIEN'S HOUSE

Kultni lokal na Opatovini nezaobilazan je kutak za svakog pivopiju već više od 20 godina. S razlogom, jer u mjestu čije je ime inspirirano stvarateljem legendarnog “Gospodara prstenova” znaju što je dobro pivo.

Mali medo
Foto: Pivnica Medvedgrad

MALI MEDO

Jedna od najvećih zagrebačkih pivnica svakako je Mali Medo u Tkalčićevoj. Koji je sve samo ne – malen. Uz sva piva Pivovare Medvedgrad, ondje ćete moći pojesti odličan objed, jako dobar roštilj ili pizzu.

Norris
Foto: Instagram

NORRIS

Posljednji kafić u gradu, kako se Norris Caffe često voli nazivati, osebujno je mjesto koje osim na urbanoj kulturi, pub kvizovima, živim svirkama i stand up komedijama, svoju ponudu zasniva i na dobrim neindustrijskim pivima.

RO&DO

Svi znaju – ako dolazite na Opatovinu, tada ne smijete promašiti Ro&Do. Osim što je popularni “Rođo” među prvima počeo gajiti tradiciju neindustrijskih piva, ondje se mogu popiti i različite vrste džina, viskija ili ruma. I zaista sjajno priređeni kokteli.

KOCKA

I u Novom Zagrebu možete pronaći dobra mjesta za popiti dobro pivo. Jedno je od tih Kocka u Središću, gdje ćete uz obavezna domaća craft piva moći pronaći i dobar izbor proizvoda poznatih belgijskih etiketa.

VELIKI TOLK

Nedaleko od Tolkien’sa smjestio se njegov mlađi brat. Veliki Tolk ima dobro uređen, prostorom izdašni interijer te ugodnu terasu na kojoj možete probati neko od 12 piva koja se nude na točionicima jednog od najvećih šankova.

VALHALLA

Svakako jedno od najboljih mjesta za popiti pivo u Zagrebu jest Valhalla u Radićevoj. U vikinškoj maniri uređen lokal, osim više od 150 vrsta odličnog domaćeg i stranog piva, nudi i odličnu atmosferu.

CARPE DIEM

Na početku Opatovine, jedine prave pivske ulice u gradu, naići ćete na popularni Carpe Diem. Ondje ćete na velikoj terasi moći uživati u nekom od piva s doista bogatog popisa domaćih i stranih hmeljnih napitaka.

ALL IN

U Draškovićevoj ulici nalazi se jedan od najvećih craft lokala u gradu, koji usto ima i veliku terasu. Zaista odličan odabir piva privući će vas kao lijek za ljetnu žegu. Uz ostala pića, dakako, poput popularnih likera Boombar.

A'E

Jedan je od prvih lokala koji je u Novom Zagrebu počeo nuditi piva neovisnih pivovara te i danas ostaje među najpoznatijim mjestima za pivo “preko Save”. Nudi se više od stotinu etiketa domaćih i stranih piva.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

HORVATI

Kvartovski kafić na Knežiji nudi dobar odabir domaćih craft piva, a uz njih i kvalitetna vina te odličnu kavu.

CRAFT ROOM

Ovaj se tap room na Opatovini s vremenom prometnuo u jedno od najvažnijih mjesta za pivske entuzijaste. Nudi se čak 12 piva na točioniku, ukupno 200-tinjak vrsta, tako da će teško ostati neispunjena bilo koja pivska želja. Ondje ćete moći ostati dugo jerse nude i zaista sjajni pivski zalogaji. Sve što je novo što se tiče piva u nas sasvim ćete sigurno pronaći u Craft Roomu.

KVART

U ovom odlično uređenom kafiću na Trešnjevci pronaći ćete više od stotinu etiketa domaćih i stranih piva, praktički sve što se nudi na našoj sceni. Svakako isprobajte ice bucket stol u kojem se pivo drži u ledenom pretincu koji je dio stola.

Komentara 3

Avatar fuzzy
fuzzy
16:47 04.08.2017.

Govori li itko od tih pomodarskih craftera hrvatski ili s njima moramo parlirati na engleskom? Sve sami pivski znalci i šmekeri a u Hrvatskoj od hmelja ni 'h'. Kome oni prodaju m... pod b...? Jadno.

12
1234goso
17:12 08.08.2017.

traba to proslaviti bilo gdje samo važno da je za vrijeme posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije