Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi termin 16. rujna

Mažoretkinje trebaju nove članice: Pokaži svoje vještine na audiciji

Zagrebačke mažoretkinje
Foto: Promo
1/2
09.09.2021.
u 10:33

– Kandidatkinje ne moraju ništa donijeti sa sobom, a ispitivat će se ritmičnost i ponavljanje koraka. Iskusna će im mažoretkinja pokazati stupanje, a djevojke će na zadanu glazbu za njom ponavljati - poručuju iz sastava.

Dosad su čak 21 put bile prvakinje Hrvatske te 17 puta prvakinje Europe, a godišnje odrade do 250 nastupa. Ukupno broje više od 4500 nastupa, a od toga ih je 330 bilo u 26 zemalja Azije, Europe i Amerike te u 270 gradova diljem svijeta. Nije novost da Zagrebačke mažoretkinje oduševljavaju publiku gdje god se pojave, a sada djevojke i djevojčice koje im se dive i žele pridružiti imaju za to priliku. Održat će, naime, audicije za nove članice od tri do 25 godina, i to u dva termina. Prvi je termin 16. rujna u 20 sati, a drugi 18. rujna u 15 sati na adresi Palmotićeva 30.

– Kandidatkinje ne moraju ništa donijeti sa sobom, a ispitivat će se ritmičnost i ponavljanje koraka. Iskusna će im mažoretkinja pokazati stupanje, a djevojke će na zadanu glazbu za njom ponavljati. Zadat ćemo im i određeni ritam pljeskanja koji će morati pratiti. Rezultati obično stižu dan nakon audicije i bit će objavljeni na službenim stranicama – poručuju iz sastava, dodajući kako ni ovaj put nema upisnih kvota za potencijalne kandidatkinje. Najbolje ambasadorice Zagreba, kako ih je jednom prilikom nazvao pokojni gradonačelnik Milan Bandić, i jedini živući suvenir grada, odnosno mažoretkinje, nastupaju usto i na gotovo svakoj utakmici hrvatske reprezentacije i Dinama.

“Članarina je 95 kuna mjesečno, a deset posto članica oslobođeno je plaćanja, ovisno o imovinskom stanju. Imamo zdravstveni stožer s pet liječnika te provodimo puno strože mjere za sprječavanje COVID-19 od onih koje je propisao Stožer civilne zaštite”, stoji na stranicama mažoretkinja. Lani su zbog potresa i korone, podsjetimo, bile zakinute te im je Grad smanjio subvenciju za 67 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije