Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnovljena skulptura

Osvježeni Matoš ponovno glavna atrakcija na Gornjem gradu

Matoš opet atrakcija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/14
15.09.2015.
u 11:44

Skulptura Matoš na klupi jučer je vraćena na svoje mjesto na Strossmayerovu šetalištu, odakle je uklonjena u subotu 5. rujna i odnesena na restauraciju, nakon što su građani dojavili policiji da "netko želi ukrasti Matoša". U ljevaonici Ujević skulpturi znamenitog književnika su, kako je objasnio vlasnik Damir Ujević, zamijenili nosače, zatvorili šare te maknuli grafite i premazali je novim slojem patine.

Čini se kako su trenutak povratka skulpture jedva dočekali mnogobrojni turisti koji su se fotografirali pored kipa, sjedeći na njemu... Cilj turista je bio da fotografija bude što zabavnija. 

Inače, rad Ivana Kožarića, izrađen od aluminija, otporan je na sve lužine i ovo mu je bila, kaže pročelnik Gradskog zavoda za zaštitu spomenika i kulture Silvije Novak, druga obnova od postavljanja na Gornjem gradu 1982. godine. Najavio je i da će uskoro na Grič postaviti plinske lanterne. 

Komentara 1

Avatar bokolo
bokolo
19:14 15.09.2015.

...Bože! Kad će moje žedne grudi Napiti se zraka hrvatskoga?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije