Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Napao ju je na tuširanju, ali 
se otrgnula i vrišteći otrčala po pomoć

Počela sam vrištati, odgurnula sam ga svom snagom kad je krenuo na mene i otrčala, prisjeća se uznemirena studentica
02. travnja 2015. u 09:36 2 komentara 11152 prikaza
studentski dom Stjepan Radic
Foto: Luka Klun/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Kada je završila s tuširanjem, razmaknula je zastor, a pred njom je stajao muškarac koji se samozadovoljavao. Horor je to koji je doživjela studentica u zajedničkoj kupaonici 3. paviljona Studentskog doma Stjepan Radić.

– Počela sam vrištati, odgurnula sam ga svom snagom kad je krenuo na mene i otrčala – prisjeća se uznemirena studentica, koja je zbog straha željela ostati anonimna, subotnjeg događaja, za koji se ispostavilo da nije jedini. Naime, na Facebooku je sve više studentica počelo raspravljati o seksualnom predatoru sa Save te su ubrzo zaključile da je svaki put to bio isti muškarac.

Napada kad su same

– Bio je visok oko 170 centimetara, proćelav, tamne kose i svjetlije brade, srednjih godina, ali s podočnjacima – prepričava 21-godišnja studentica, koja je nakon incidenta pod tušem otišla dati iskaz zaštitarima. Ubrzo je došla i policija, koja je uzela opis predatora, a studentica je potom pozvana i u postaju na prepoznavanje mogućeg počinitelja, no nijedan sumnjivac nije bio taj.

– Zaprimili smo prijavu i tragamo za počiniteljem. No, budući da nije naudio studentici, možemo ga teretiti samo za remećenje javnog reda i mira – poručili su iz Policijske uprave zagrebačke. A u potragu za manijakom već su se dali i sami studenti. Naime, putem društvenih mreža se povezalo desetak studentica koje je također zaskočio. No, ostalim je djevojkama prišao na šetnici uz 6. i 7. paviljon, a nijednu drugu, koliko se za sada zna, nije napao pod tušem.

– Inače nisam plašljiva, ali sada se bojim hodati sama, a o odlasku u kupaonicu da i ne govorim. Jednom mi se učinilo da sam ga vidjela i počela sam plakati – govori studentica te napominje kako se samo nada da će ga što prije uhvatiti. A da bi se to što prije dogodilo, uključila se i muška populacija sa Save.

Premalo zaštitara

– Ljudski je pomoći kolegicama, to je stvar odgoja – kaže Nikola Jazvec, student 2. godine FER-a, pokretač inicijative među studentima da patroliraju na Savi te zadrže manijaka do dolaska policije ako ga uoče. Na tome rade i zaštitari, koji i inače 24 sata dnevno patroliraju i u domovima i oko njih. No, njih je petorica na 4000 studenata, a to je premalo, slažu se svi studenti.

– Najvažnije je da studenti ne puštaju nepoznate osobe u dom. Obično kada jedan otvori vrata, uđe ih odjednom više, a jedan od njih može biti i manijak – kazala je Ružica Rajšić, pomoćnica upravitelja SC-a za smještaj, te dodala da se u izvanrednim situacijama broj zaštitara povećava.

>>Manijak zaskočio djevojčicu usred bijela dana u centru Vinkovaca

>>Manijak na splitskom Marjanu zaskočio turisticu iz Japana (26)

uskrs | Autor :

Jednu studenticu zaskočio dok je hodala

– Hodala sam šetnicom i vidjela muškarca koji mi se činio čudnim pa sam jače primila torbu. Onda je izletio pred mene i pitao smije li se samozadovoljavati uz mene – govori 24-godišnja studentica pedagogije koja je otjerala manijaka zaprijetivši mu policijom.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • Avatar acivij
    acivij:

    Dečki, nadam se da ćete ga pronaći i da će ga potom hitna odvesti na intezivnu.

  • MilkyWay:

    Čovjek te ljubazno pita smije li drkati uz tebe, a ti mu vratiš prijetnjom policijom. Pa kamo sreće da su svi manijaci tak fino odgojeni. :)