Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljeto u Zagrebu

Manifestacije za savršeni kraj ljeta u Zagrebu koje ne smijete propustiti

Ljeto u Zagrebu
Foto: Turistička zajednica grada Zagreba
1/7
23.08.2021.
u 15:06

Manifestacije koje će vaše ljeto u Zagrebu učiniti nezaboravnim

Bit ćeš ljeti u Zagrebu?! Zašto ne odeš na more? – Ako često čujete ovu rečenicu, to znači da vi, ili vaši prijatelji nisu dovoljno istražili Zagreb ljeti. Ako mislite da se ne nudi ništa, grdno ste se prevarili. Ovaj tekst donosi vam nekoliko manifestacija koje će začiniti vaše ljeto u Zagrebu i koje svakako ne biste smjeli propustiti.

Okolo – 20.-30. kolovoza

Jedan od projekata u kojemu će se moći uživati ovog ljeta je umjetnički projekt „Okolo“. U suradnji s domaćim umjetnicima provest će se niz urbanih intervencija s ciljem revitalizacije određenih javnih prostora. Dakle, oživjet će se skrivene ulice Zagreba, zaboravljeni prolazi, krošnje zagrebačkih parkova te zakutci Gornjeg grada kroz umjetničku šetnju. Naime, na svakom koraku ćete moći uživati u bogatom street art sadržaju te u svjetlosnim, zvukovnim, fotografskim, skulpturalnim i interaktivnim instalacijama.

Foto: Turistička zajednica grada Zagreba

71. Hanžekovićev memorijal – 13. - 14. rujna

Ako niste ljubitelj vrućina, rezervirajte rujan za 71. Hanžekovićev memorijal. Riječ je o najstarijoj sportskoj priredbi u Hrvatskoj, koja se bez prekida se održava od 1951. godine. Miting i memorijalna utrka na 110 metara prepone nose ime tragično preminulog Borisa Hanžekovića, jednog od najboljih hrvatskih prijeratnih atletičara. U početku je to bio klupski dvoboj Mladosti i Dinama, a od 1962. godine natjecanje postaje međunarodno. Sljedećih godina na mitingu sudjeluju brojni kvalitetni atletičari iz Sovjetskog Saveza, Mađarske, Bugarske, Istočne Njemačke i Kube, a uskoro i oni iz Austrije te Zapadne Njemačke. Upravo je na Hanžekovićevom memorijalu Blanka Vlašić skočila u vis 208 cm – drugi najbolji rezultat u povijesti atletike, rekord mitinga na 100 metara s 9.85 drži ponajbolji atletičar svih vremena Usain Bolt, najbolja svjetska diskašica Sandra Perković bacila je disk 70.83 metara, a u memorijalnoj utrci na 110 metara prepone trčali su baš svi olimpijski i svjetski prvaci te svjetski rekorderi u posljednjih 30 godina.

Foto: Igor Kralj/Pixsell

54. PIF – međunarodni festival kazališta lutaka – 17.-23. rujna

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Začinite ljeto uz malo umjetnosti i posjetite šaroliki međunarodni festival kazališta lutaka. Brojne predstave održat će se na raznim lokacijama po cijelom Zagrebu, a ako smo vas već sad zainteresirali, provjerite detaljan program ove nezaobilazne umjetničke manifestacije.

Zagreb Design Week – 21.-26. rujna

Ako ste ljubitelj dizajna, sigurno znate za Zagreb Design Week. Prošećite, začinite svoje ljeto novim modnim idejama, ili jednostavno uživajte u atmosferi dobro poznatog Design Weeka. Ove godine, tematski je posvećen otpornosti jer svi želimo pozitivno gledati u budućnost, iskoristiti priliku da mijenjamo stvari, gradimo bolje, stabilnije, održivije, trajnije, ekološkije, humanije, inteligentnije stvari i sustave, koji će nam pomoći da postanemo otporniji na sve izazove budućnosti.

Ako ste za Design Week, Tehnički muzej Nikola Tesla – Hala V vaša je lokacija!

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

43. Interliber – međunarodni sajam knjiga – 28.rujna-3.listopada

Izolacija, bez kontakta, daljina – sve vam je to pretpostavljamo dosadilo. Ako smo pogodili, na Zagrebački velesajam vraćaju se redovi u potrazi za dobrom knjigom! Počinje 43. Interliber, možda i jedna od najpoznatijih manifestacija u gradu. Vidimo se?

Svakako posjetite i 40. izložbu muzejske knjige gdje će se predstaviti publikacija hrvatskih muzeja i galerija objavljene tijekom 2020. i u prvoj polovini 2021. godine.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL - Ilustracija

12. Ljetne noći Teatra Exit – 29. kolovoza – 12. rujna

Daske koje život znače. Poznati Teatar Exit organizira 12. Ljetne noći. Njihov detaljan program potražite na stranicama i uživajte uz mnogobrojne, raznovrsne predstave. Začinite si ljetne dane kapljicom umjetnosti.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Ako ipak ovim člankom niste pronašli ništa za sebe, nema brige! Turistička zajednica grada Zagreba pobrinula se za još mnoštvo manifestacija i raznolikog sadržaja. Uvijek možete zaviriti na njihove stranice i ukrasti im dozu inspiracije za svoju verziju vrhunskog ljeta u Zagrebu. Ideš na more? – Nisi lud!

Članak nastao u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije