Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dovršili kriminalističko istraživanje

Maloljetnik provalio u kuću u Ivanić-gradu pa 19-godišnjaka oštetio za 40.000 eura

pixabay
15.01.2024.
u 15:55

Otuđio nakit, novac, dva televizora, mobitel, kameru, više satova, raznih parfema i alkoholnih pića, a sumnjiči za još nekoliko kaznenih dijela

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela i to „Računalna prijevara” „Teške krađe“ te dva kaznena djela „Krađa“.

– Sumnja se da je osumnjičeni počinio kazneno djelo „Računalna prijevara” opisano u čl. 271. st. 1. Kaznenog zakona, na način da je 20. svibnja 2023. godine nalazeći se u društvu sa četvoricom muškaraca i oštećenim u jednom trenutku čuo PIN kartice koji je tada zapisao u svoj mobilni telefon, da bi nakon navedenog, iskoristio nepažnju oštećenog, otišao do njegovog osobnog automobila marke Toyota zagrebačkih registarskih oznaka te iz novčanika otuđio bankovnu karticu – stoji u objavi na službenim stranicama PU Zagrebačke. 

VEZANI ČLANCI: 

Iz PU Zagrebačke dodaju i kako je maloljetnik tada neovlašteno koristio ukradenu karticu, uporabom PIN-a počinio više transakcija podizanja gotovine na bankomatima te kupio razne artikle koristeći bankovnu karticu oštećenog, oštetivši ga za ukupan iznos od 2.689 eura. 

Sumnja se i da je maloljetnik, dodaju, lani krajem srpnja te početkom kolovoza u Ivanić-gradu u Ulici Ivana Šveara, provalio u kuću iz koje je otuđio nakit, novac, dva televizora, mobitel, kameru, više satova, raznih parfema i alkoholnih pića kojom prilikom je oštetio 19-godišnjaka za oko 40.000 eura

VEZANI ČLANCI: 

– Također, sumnja se da je krajem listopada 2023. godine iz hodnika u prizemlju stambene zgrade u Ivanić-Gradu u Ulici ruža s ciljem prisvajanja tuđe pokretne stvari otuđio bicikl marke „TRACK Marlin". Nakon par dana, pronađen je ukradeni bicikl te vraćen vlasnici. Početkom siječnja 2024. godine u popodnevnim satima u Ivanić-Gradu na Trgu Vladimira Nazora, sumnja se da je u trgovini s polica otuđio sedam parfema i pobjegao. Materijalna šteta iznosi oko 42.875 eura. Po završenom kriminalistikom istraživanju podnijeto je posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Bjelovaru – dodaju iz PU Zagrebačke. 

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
17:38 15.01.2024.

Kaj i u Ivaniću ima kajtazija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije