Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konačno

Maksimirski vidikovac otvara se na proljeće 2015.

25.10.2013., Zagreb - Vidikovac  - zasticeno kulturno dobro smjesten je  na brezuljku u srcu parka Maksimir. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
26.08.2014.
u 12:00

Vidikovac ne radi još od 2012. godine, kada je počela obnova, a potom je došlo do spora ustanove s trenutačnim zakupcem

Maksimirski vidikovac na proljeće bi konačno mogao posjetitelje dočekati otvoren. Naime, raspisan je javni natječaj kojim se traži novi zakupac najpoznatije građevine u parku, a koja je zbog spora Javne ustanove i trenutačnog zakupca iz tvrtke Humidor zadnje dvije godine zatvorena.

–U rujnu imamo zakazano ročište, a kako je sutkinja rekla zadnji put, tada će se donijeti i odluka. U međuvremenu smo na odobrenje Grada Zagreba koji je vlasnik vidikovca raspisali javni natječaj. Poslovni prostor je u postupku deložacije bivšeg zakupnika, pa sva prava i obveze novog zakupnika počinju teći od dana predaje predmeta zakupa novom zakupniku – kazao je ravnatelj Javne ustanove Maksimir Saša Banić.

Novi zakupac vidikovac će dobiti na pet godina.

–Nadamo se da će posjetitelji moći posjetiti i vidikovac iduće godine na proljeće kada će konačno cijela priča o sudskom sporu biti završena – kazao je ravnatelj.

Vidikovac je još 2012. prvotno zatvoren radi obnove, a nakon toga je došlo do sudskog spora između trenutačnog zakupca i Javne ustanove Maksimir. Novom zakupcu bit će dozvoljena minimalna ulaganja, a na povrat uloženih sredstava, prema kriterijima natječaja, neće imati pravo.

– Prije pristupanja radovima na uređenju poslovnih prostora, zakupnici su dužni dostaviti Javnoj ustanovi Maksimir elaborat uređenja poslovnog prostora radi davanja suglasnosti – piše u natječaju.

Početni iznos mjesečne zakupnine je 10.000 kuna, a najpovoljnijom ponudom smatrat će se ona koja uz ispunjavanje uvjeta natječaja, koji završava danas, sadrži i najviši ponuđeni iznos mjesečne zakupnine.

>>Bivši ravnatelj: Vidikovac u Maksimiru je propao zbog nebrige

Komentara 1

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
23:48 26.08.2014.

Otvara se da bi se zatvorio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije