Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVLJEN NJEGOV OTKAZ

Lovrić: Korlaet i Dolenec više puta su mi prijetili. Nije ugodno

Jelena Pavičić Vukičević predala svoju kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
25.04.2022.
u 13:47

Nažalost, ova gradska uprava nema svojih projekata i bojim se da ih neće imati, ali hvala Bogu da završe poneki koje smo mi započeli. I ako zbog toga zaslužujem otkaz, hvala Bogu, kazao je

Bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić izrazio je veliko zadovoljstvo jutrošnjom odlukom Visokog upravnog suda koji je privremeno obustavio izmjene mjera roditelj odgojitelj. 

– Jako sam zadovoljan, prvenstveno što 30.000 naših sugrađana koji dolaze iz najranjivijih skupina više ne mora biti zabrinuto za svoju budućnost – kazao je. 

Kazao je kako na sjednici nije bilo rasprave o tome kada će biti donesena konačna odluka

– Na sjednici je bilo samo govora o prihvaćanju prijedloga, pa ako sud do 1. svibnja ne donese odluku o konačnoj zakonitosti tih izmjena mjere, da ih barem privremeno obustavi – kazao je. 

– Kad će sud o tome odlučiti, nije korektno da nagađam – dodao je. 

Osvrnuo se i na prošlogodišnje lokalne izbore. 

– U vrijeme predizborne kampanje Tomašević je najavljivao da neće ukidati ovu mjeru za postojeće korisnike, no nešto se spektakularno dogodilo najesen i najavio je ukidanje. Ja sam ga upozoravao da je to protuzakonito i da to ne čini. Kako on to nije uvažio, kao ni niz drugih sugestija, ja sam javno progovorio o tome. Sad je ponovno prilika da ga zamolim da na idućoj sjednici Gradske skupštine predloži poništenje te odluke i da se ispriča Zagrepčanima – kazao je. 

Dolenec je ranije najavila kako je u tijeku nova sistematizacija kako bi se Lovrića moglo zakonski otpustiti. 

– To je jedna u nizu prijetnji. Ja sam i od Korlaeta i od Dolenec primio više prijetnji, Korlaet je prije nekoliko tjedana na Radio Sljemenu javno kazao da mi je bolje da šutim. Zamislite zamjenicu koja kaže: "Mi mijenjamo sistematizaciju kako bismo zakonski mogli dati otkaz." Ona je prekršila zakon već tom najavom, ali ne bih mnogo o tome. Nije ugodno. Ja u obrazovanju Zagreba radim već 35 godina. Moj je životni poziv da se bavim djecom i vezan sam ovom mjerom jer je nastala u okrilju gradskog Ureda za obrazovanje, gdje sam ja bio pročelnik – kazao je. 

– Samostalno sam otišao s mjesta pročelnika jer smatram da je to korektno, a on se često zadnjih mjeseci hvali obnovom vrtića koji sam ja odradio. Nažalost, ova gradska uprava nema svojih projekata i bojim se da ih neće imati, ali hvala Bogu da završe poneki koji smo mi započeli. I ako zbog toga zaslužujem otkaz, hvala Bogu. To je cijena koju sam spreman podnijeti, a sigurno me svojim prijetnjama neće ušutkati – dodao je. 

Komentara 60

PA
papiribica
15:12 25.04.2022.

Lijevi prijete, ušutkavaju i "ne mrze".

AA
A.Artuković
13:52 25.04.2022.

Nesposobni, nesposobniji, Možemo!

LL
lijepa_li si
14:07 25.04.2022.

u današnje vrijeme nekom javno prijetit otkazom... pa to ne rade ni najbeskrupulozniji kapitalisti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije