Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važna pobjeda

Visoki upravni sud privremeno obustavio ukidanje mjere roditelj odgojitelj

Zagreb: Prosvjed roditelja odgajatelja ispred Gradskog poglavarstva
Marko Lukunic/PIXSELL
25.04.2022.
u 10:06

To znači da će se od 1. svibnja novčana naknada za roditelje odgojitelje isplaćivati normalno, odnosno da neće biti drastično umanjenja

Nakon današnjeg zasjedanja, zagrebački Visoki upravni sud naredio je privremenu obustavu izvršenja izmijenjene odluke o mjeri roditelj odgojitelj. To znači da će se od 1. svibnja novčana naknada za roditelje odgojitelje isplaćivati normalno, odnosno da neće biti drastično umanjenja. Odluka je privremeno obustavljena do donošenja konačne odluke o njenoj zakonitosti. Priopćio je to danas bivši pročelnik Ivica Lovrić koji je pred sud došao sa svojom odvjetnicom. 

 

– To vrijedi za svih nekih 5800 postojećih korisnika. Ja sam osobno iznimno zadovoljan. Ponovit ću ponovno da tu mjeru smatram izuzetno neetičnom, štetnom za građane Grada Zagreba i protuzakonitom. Radostan sam što je Visoki upravni sud donio odluku o privremenoj obustavi izvršenja te, po meni, protuzakonite i štetne odluke. Ovo će donijeti mir obiteljima. Radi se o najranjivijoj skupini sugrađana – rekao je Lovrić. 

 

 

Sud će sukladno podnescima u nekom vremenu odlučiti o zakonitosti odluke, dodao je, ali bitno je da je sud privremeno obustavio izvršenje. 

Sud je zatražio obustavu izvršenja jer se radi o velikom broju korisnika novčane pomoći, u slučaju stupanja na snagu nastat će velika financijska šteta, a radi se i o složenom postupku koji će zasigurno potrajati, rekla je Lovrićeva odvjetnica Ksenija Vržina. U ovoj fazi još nije potrebno ići na ocjenu ustavnosti, dodala je. 

 

Komentara 146

LU
LudiAlen
10:28 25.04.2022.

Kakve amaterčine vode grad to je strahota! Prvo ih pripuz ispljuska zbog neznanja, sad ovo, znači totalni amateri!

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
10:39 25.04.2022.

Nema više CK da sudi umjesto sudova.

JE
Jeronim1999
10:23 25.04.2022.

Morao si biti jako nepismen, ako si i pomislio Tomek da možeš ukinuti riješenja potkrijepljena zakonskim aktima retroaktivno. Ja sam još pravni vježbenik i bilo mi je smješno kakav blef radite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije