Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud obustavio ukidanje

Reakcija roditelja odgojitelja: Zadovoljni smo, sud je ovo shvatio ozbiljno

Zagreb: Udruge U ime obitelji i Hrvatska udruga roditelja odgojitelja održale konferenciju za novinare
Josip Regovic/PIXSELL
25.04.2022.
u 11:39

Kompenzacijske mjere nisu učinile ništa, nisu uložili niti jednu kunu. Moramo čekati pisano obrazloženje suda - kazala je Ana Marija Berbić Lacko iz Hrvatske udruge roditelja odgojitelja.

Visoki upravni sud u Zagrebu privremeno je obustavio izvršenje odluke o izmjenama mjere roditelj odgojitelj. To znači da će se isplata naknada od 1. svibnja nastaviti normalno, odnosno da neće biti smanjenja na iznos od 1000 kuna mjesečno. Predstavnici Hrvatske udruge roditelja odgojitelja, udruge U ime obitelji i građanske inicijative U djeci je budućnost u 11 su sati sazvali izvanrednu konferenciju za medije, a u 12 sati očekuje se i izjava zagrebačke dogradonačelnice Danijele Dolenec. 

Željka Markić iz udruge U ime obitelji rekla je da je jako sretna što je sud prihvatio prijedlog da zaustavi primjenu mjere. 

- To je 5800 obitelji koji se brinu za više od 6000 djece vrtićke dobi. Visoki upravni sud je pokazao ozbiljnost. Ova mjera znači da će obitelji nastaviti dobivati ove prihode na koje su računale dok se ne ocijeni je li odluka gradonačelnika Tomislava Tomaševića u skladu sa zakonom - rekla je Markić 

Ana Marija Berbić Lacko iz udruge Lacko smatra da je sud ovu situaciju prihvatio ozbiljno. 

- Zahvaljujem Visokom upravnom sudu što je na vrijeme reagirao. Tražili smo da u slučaju ako do 1.5. ne donese svoju konačnu odluku, da donese odluku o odgodi stupanja na snagu te odluke. S 1.5. neće nastati šteta za 5800 korisnika.  Kompenzacijske mjere nisu učinile ništa, nisu uložili niti jednu kunu. Moramo čekati pisano obrazloženje suda - kazala je te naglasila da ovo nema veze s novim prijavama na mjeru. 

Dunja Jeleč (GI U djeci je budućnost) također je izrazila zadovoljstvo. 

- U ime svih roditelja kažem da smo zadovoljni obustavom. Čekamo razvoj situacije, ali to je to. 

Komentara 31

DU
Deleted user
11:57 25.04.2022.

Što su majke van Zagreba manje vrijedne? Koja diskirminacija svih majki van Zagreba. Ovi su se okupili samo jer trenutno imaju medijsku pozornost ali ne razumiju da je 99% Zagrepčana protiv mjera RO. Nađite mi samo pozitivne komentare na ovu mjeru, nema ih.

TR
Tripoli
11:57 25.04.2022.

Kad ce mjera "otac kućni majstor"?

Avatar Hazl113
Hazl113
11:57 25.04.2022.

Dokle ćemo plaćat te neradnice dotepenke. Neka se zaposle i odgajaju dijecu kao velika vcećina nas. Ovakve stvari jedino mogu biti na državnoj razini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije