Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

Ljutiti Zagrepčani poručili Gradu: Sredite nam više igralište u Buzinu, raspada se

Popularno okupljalište uz nogometni klub u kojemu trenira 250 djece vapi za obnovom
15. srpnja 2021. u 08:00 1 komentara 392 prikaza
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Ljuljačke bi definitivno trebalo podmazati jer škripe toliko jako da je pored njih teško razgovarati. I drvena sjedala na klackalicama morala bi se zamijeniti jer su potrgana. Dok se djeca igraju na vrtuljku, može se vidjeti da se malo naginje u stranu pa se neki roditelji boje da se ne bi prevalio, a da bi svim spravama dobro došla koja kanta svježe boje, slažu se svi, i mali i veliki. Dječje igralište koje se nalazi tik uz Nogometni klub Mladost u Buzinu omiljeno je mjesto za druženje mališana i njihovih roditelja, a kako se ondje zabavljaju i mali nogometaši prije treninga, kao i njihova braća i sestre, svake je večeri ondje puno zaigranih klinaca.

Zagreb: U sudaru teretnog vozila i auta poginula jedna osoba, dvoje ozlijeđenih stvorila se kolona Teška nesreća na zagrebačkoj obilaznici: Jedna osoba poginula, dvoje ozlijeđenih

Računamo na Mjesni odbor

– Mi smo klub s dugom povijesti, sad slavimo 75 godina postojanja, a kod nas dolazi trenirati cijeli Novi Zagreb. Igralište nije naše, ali se naslanja na klub, a onamo dolaze mladi roditelji čija djeca igraju kod nas pa sa svojim mlađim sinovima i kćerima čekaju da oni stariji završe s treningom. Samo “svoje” djece iz kluba imamo 250 pa je ovdje doista velika fluktuacija mališana. Igralište je zato, zbog 15 godina učestalog korištenja, postalo stvarno derutno i raspada se – objašnjava Mario Ban, predsjednik NK Mladost, koji nas je pozvao u novozagrebački Buzin. I on i drugi stanovnici pokušavali su, dodaje, u Mjesnom odboru urgirati da se igralište uredi te da se dodaju i nove sprave, no dosad nisu imali uspjeha.

– Nije bilo novca valjda. Sad se konstituirao novi Mjesni odbor i od njega puno očekujemo pa se nadamo da će udovoljiti našim željama. Rečeno nam je da će se uređenje zatražiti na prvoj idućoj sjednici, sad se ne radi na tome jer su godišnji odmori – kaže Mario Ban te dodaje da ih je nedavno posjetio i predstavnik Grada koji je igralište fotografirao.

 | Autor : Jurica Galoic/PIXSELL Foto: Jurica Galoic/PIXSELL 30.06.2021,Zagreb - Djecje igraliste tik do igralista NK Mladost u naselju Buzin nije obnavljano vec 15 godina i postaje opasno za djecu. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

A zaista ga treba osvježiti, govore roditelji mališana koji se ondje igraju. Marija Živković, koja se sa svoja dva mlađa sina ondje druži dok čeka starijeg da završi s nogometom, smatra da prostor zaslužuje novo ruho.

– Neka ima više ljuljački, a treba se postaviti i ona zaštitna spužva u slučaju da djeca padnu jer sad su tu samo zemlja i trava. Najvažnija je dječja sigurnost, ali neka se prostor malo i uljepša, ipak je to jedini park u ovom dijelu naselja. Volimo dolaziti na igralište, koje je baš “2 u 1”; jedno dijete je na treningu, a drugo na ljuljačkama i na kraju se svi rekreiraju – ističe Marija Živković. A posve slučajno na igralištu smo pronašli i Jurja Bana, nedavno izglasanog predsjednika Mjesnog odbora Buzin i prezimenjaka našeg “domaćina”, koji najavljuje da će uređenje klincima omiljenog terena, ali njegovo ograđivanje definitivno staviti u plan malih komunalnih akcija. Ako ne za ovu, onda za sljedeću godinu.

 | Autor : Jurica Galoic/PIXSELL Foto: Jurica Galoic/PIXSELL 30.06.2021,Zagreb - Djecje igraliste tik do igralista NK Mladost u naselju Buzin nije obnavljano vec 15 godina i postaje opasno za djecu. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

U planu je – i to s ogradom

– Prije su bili drugi ljudi i jednostavno neki drugi prioriteti, ali sprave bi trebalo zamijeniti, a prostor zaštititi da ih ne bi pogodila lopta prilikom treninga djece iz kluba. Plan malih komunalnih akcija za ovu godinu već je donesen pa ne znam hoće li se ići u rebalans i izmjene, ali ako neće, onda planiramo za dogodine. Također imamo u planu ograditi dječje igralište u našem središnjem parku – kaže Juraj Ban.

1 / 5
30.06.2021,Zagreb - Djecje igraliste tik do igralista NK Mladost u naselju Buzin nije obnavljano vec 15 godina i postaje opasno za djecu. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
popularna emisija
RTL Direkt idućih se tjedana neće emitirati: Mojmira Pastorčić u odjavi posljednje emisije otkrila razlog
Auro Domus
KRIPTO-BUDUĆNOST
5 predikcija koje se očekuju na tržištu kriptovaluta u 2021. godini