Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobičan gost

Lisica na izletu u grad posjetila stanare Ilice

\'za podravinu...02.11.05..bjelovar...lisica... lovci...krecu...u...obracun...s...lisicama... snimio: damir spehar\'
VL
24.01.2012.
u 14:33

Naročito nas zovu stanovnici podsljemenske zone kojima lisice često posjećuju dvorišta, a zna biti i borbe sa psima. To je jednostavno instinkt za hranom – kazao je Darko Ozmec iz Skloništa za životinje Dumovec.

Pretpostavljamo da lisica koja je danas posjetila obiteljsko dvorište u Ilici nije bila bijesna. Vjerojatno je riječ o gladnoj divljoj životinji koja se spustila u grad u potrazi za hranom – kazao je Darko Ozmec iz Skloništa za životinje Dumovec.

Njegova ekipa danas je intervenirala nakon poziva stanara u Ilici da im je u dvorištu bijesna životinja koja se zabija u stakla.

– Tako se one ponašaju iz straha. Vjerojatno je tražila izlaz iz dvorišta, pa se dezorijentirala – dodao je Ozmec.

Baš u ovom razdoblju imaju najviše dojava i intervencija o posjetu lisica domaćinstvima i to će trajati do travnja.

– Naročito nas zovu stanovnici podsljemenske zone kojima lisice često posjećuju dvorišta, a zna biti i borbe sa psima. To je jednostavno instinkt za hranom – kazao je Ozmec.

U posljednje vrijeme nisu imali nijedan slučaj bjesnoće, a lisica koja je danas posjetila grad pobjegla je vjerojatno u svoje prirodno stanište jer naknadno nije zaprimljena nijedna dojava, kažu iz Dumovca.

Ključne riječi

Komentara 3

VE
Vexans
15:12 24.01.2012.

Vrlo interesantno,lisice navalile na Jelaćić plac i to baš ovo vrijeme,..kaže gosp.Ozmec : gladne su !Da li možda lisice dolaze agitirati za akciju cijepljenja pasa protiv bjesnoće ? Svakako je njen posjet centru Zagreba dobro iskorišten!A što se tiće podsljemenskih vila,..ne mogu u tamošnje okućnice ući ni šumski miševi a kamo li lisice!

OB
-obrisani-
20:48 24.01.2012.

Jadne su sve životinje, čija su prirodna staništa ugrožena od čovjeka, sa svojom nemilosrdnom devastacijom prirode i sumanutom izgradnjom gradova i infrastrukture. Čovjek je dužan tim divljim životinjama osigurati minimalne uvjete za život i ishranu, pomoć..... Zato je dobro dada ima institucija koje skrbe o životinjama, ali to nije dovoljno

US
U sridu
23:45 24.01.2012.

Lisice se stalno karaju i kote,ozRis slabo se nase institucije brinu za zivotinje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije