Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno s hranjenjem

Labudovima dajte salatu ili kukuruz, kruh nikako

Zagreb: Labudovi na jezeru Jarun
Davor Puklavec/PIXSELL
17.01.2021.
u 14:06

Ustanove za upravljanje sportskim objektima savjetuju kako pravilno hraniti jezerske ptice u hladnim danima

Selice su i skitalice pa ih ne drži mjesto. Rijetko im se, s druge strane, bježi, ali kada dođu zimski mjeseci, neki odlete prema južnijim krajevima. Nekolicina ih ipak ostane. A za one crvenokljune labudove koji su se u ovim hladnim danima zadržali na Jarunu i Bundeku, iz Ustanove za upravljanje sportskim objektima savjetuju kako ih pravilno hraniti.

Vrlo su otporni i mogu se snaći sami u surovim uvjetima, važno im je samo da ostane malo nezaleđene vodene površine. Naviknu se brzo na ljude te pretežito jedu bilje, uz poneke vodene životinje. Pa ako ih netko, dodaju, već želi hraniti, smije im tijekom zime davati zelenu salatu, kupus i kukuruz. Kruh pak nikako ne dolazi u obzir. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
15:26 17.01.2021.

Ja svojim labudovima dajem sitno narezane polpete u umaku od rikole i shitaki gljiva. Nikako kruh...

BE
berija
15:13 17.01.2021.

Može sardina? Radi raznovrsnosti ishrane. To je važno, rekla prva dama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije