Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kulturna baština

Kurija Modić-Bedeković uskoro i u Zagrebu

Kurija Modić-Bedeković
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
28.03.2014.
u 09:55

U sklopu izložbe posjetitelji će moći pogledati fotografije i radove učenika velikogoričke Osnovne škole Eugena Kvaternika

Muzej Turopolja u Zagrebu postavlja izložbu Kurija Modić-Bedeković. Izložba će biti otvorena u srijedu, 2. travnja 2014. godine, od 11 sati u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije, Preradovićeva 42.

Kronike Velike Gorice javljaju da građani i turisti u sklopu izložbe mogu pogledati fotografije i radove učenika velikogoričke Osnovne škole Eugena Kvaternika, koji svjedoče o iznimnoj ljepoti i očuvanosti drvene kurije.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Kurija Modić-Bedeković ističe se kao primjer autohtone stambene gradnje turopoljskog kraja, a cijelo imanje spada među najvrijednije primjere graditeljske kulturne baštine središnje Hrvatske, te je zaštićeno kao spomenik kulture 1972. godine.

Izložbu možete pogledati do 23. travnja 2014. godine.

>>Nakon 10 godina završena obnova stare kurije Modić Bedeković

>>Posjećivali su je Šenoa i Matoš, a danas je muzej

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije