Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Kućice i roditelji odgojitelji na online savjetovanju do 15. kolovoza

Raspisivat će natječaj, podnajma neće biti
21. srpnja 2021. u 11:12 2 komentara 278 prikaza
Zagreb: Na Trgu osvanule kućice zagrebačkih obrtnika koje ne mogu raditi zbog novih mjera
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Davanje javnih površina u zakup i na korištenje te mjera roditelj odgojitelj. Dvije su to teme oko kojih je Grad pokrenuo javno online savjetovanje, a traje do 15. kolovoza.

Zagreb: Tomislav Tomašević održao je konferenciju za medije TOMAŠEVIĆ IM SREZAO NAKNADE Pobuna vijećnika u zagrebačkim četvrtima: Radimo više nego oni, a smanjili su nam plaće

Što se tiče zakupa lokacija, u nacrtu prijedloga odluke o izmjenama i dopunama novost je to da se, prođe li dokument 26. kolovoza na sjednici Skupštine, mjesta gdje će stajati kućice za Advent ili Uskrs više neće moći davati u podnajam. Ugostitelji i ostali će ih za Advent, kazao je jučer gradonačelnik Tomislav Tomašević, moći dobiti isključivo putem natječaja koji će biti raspisan najkasnije do 1. listopada.

A budući da, kako navode iz Grada, još ne znaju je li mjera novčane pomoći roditeljima odgojiteljima dala kakav znatan doprinos demografiji Zagreba ili smanjenju iseljavanja mladih, namjeravaju privremeno zaustaviti prijavu novih korisnika dok se ne evaluira situacija. Što se tiče postojećih korisnika, na njih se odluka ne odnosi, a rok za slanje zadnjih prijava je 5. rujna. Dosad je, podsjetimo, mjeru koristilo 5586 roditelja, odnosno više od 21.000 djece. Od početka siječnja pak stigla su još 474 nova zahtjeva. 

Tokio: Vaterpolo, Hrvatska - Srbija
REAKCIJE SUSJEDA
Pogledajte što pišu srpski mediji nakon poraza od Hrvatske i kako su prihvatili naš trijumf
d
OBLJETNICA
DignetSoftware proslavio jedanaest godina uspješnog rada
  • Kokoiduhovi:

    Umjesto rasipanja na tu "mjeru roditelja odgojitelja" bolje bi bilo podučiti i omogućiti da se pacijenti mogu i kod obiteljskih liječnika naručiti e-mailom ili pak na automat-telefon (kao za naručivanje lijekova) a da termin dobiju na svoj mobitel kao sms ... prikaži još! ili na svoj e.mail ili da njih nazovu iz ordinacije i kažu im termin. Zašto?? Pa zato što se na telefone u ordinacijama OM u pravilu rijetko tko javlja.

  • Kokoiduhovi:

    Ta "mjera" uvedena da bi Onaj čije se ime ne izgovara, dobio glasove...izvan je svake pameti. Brojke, podaci o broju rođene djece govore sve (Državni zavod za statistiku); mjera nije uopće postigla ono zbog čega je osmišljena. Dakle, evidentno neuspješno ... prikaži još! i bespotrebno rasipanje i te kako velikih iznosa iz gradske blagajne koju svi punimo prirezom, lokalnim porezima i td..... Ukinuti. Svima.