Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trajat će do 15.svibnja

Kreće sezona grijanja, HEP podsjeća: Završite radove na instalacijama što prije

Grijanje, ilustracija
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/5
28.09.2020.
u 12:41

Grijanje će prvo dobiti prioritetni korisnici poput vrtića, škola, domova zdravlja te domova za starije i nemoćne osobe, a potom i stambene i poslovne zgrade u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije.

Stigla je jesen, a s njom i hladniji dani. HEP Toplinarstvo danas će stoga započeti s uključivanjem grijanja u gradovima Zagrebu, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.

Za uključivanje grijanje u svim zgradama koje su spojene na toplinske sustave potrebno nam je približno tri do četiri dana te ćemo do kraja ovog tjedna osigurati isporuku toplinske energije za grijanje krajnjim kupcima. U skladu s trenutnim vremenskim uvjetima u gradu Osijeku će uključivanje grijanja započeti nešto kasnije o čemu će se odluka donijeti prema dugoročnoj vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) - poručuju u HEP Toplinarstvu. 


 

Grijanje će prvo dobiti prioritetni korisnici poput vrtića, škola, domova zdravlja te domova za starije i nemoćne osobe, a potom i stambene i poslovne zgrade u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije.

 


 - Pozivamo krajnje kupce koji još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima da ih što prije završe, a njihove predstavnike suvlasnika ili upravitelje zgrada da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja, kako bi u svim zgradama mogli uključiti grijanje - kažu u HEP-u. Ogrjevna sezona 2020./2021. završit će najkasnije 15. svibnja 2021. godine, a odluka o točnom terminu isključivanja grijanja donijet će se ovisno o vremenskim uvjetima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije