Naslovnica Zagreb ZG Život

Kozari putevi dobili novo igralište, a OŠ Izidora Kršnjavoga dvoranu

Oko 560 učenika, među kojima su mnogi uspješni sportaši, konačno je dočekalo adekvatan objekt za vježbanje
06. rujna 2018. u 08:36 4 komentara 728 prikaza
Foto: Grad Zagreb

Novo dječje igralište na mjestu s kojeg je prije deset dana uklonjeno divlje odlagalište otpada otvoreno je jučer na III. Kozari putevima.

Spomenik domovini Radovi počinju na proljeće Ovako će izgledati Spomenik domovini. Podizanje će stajati 21 milijun kuna

– Djeca i obitelji ovog naselja to zaslužuju – zaključio je gradonačelnik Milan Bandić na otvorenju 800 tisuća kuna vrijednog popločenog igrališta koje ima sprave za igru, ali i za fitness. Otvorena je jučer i adaptirana sportska dvorana koja se već dugo čeka u Osnovnoj školi Izidora Kršnjavoga.

– Niz godina naši učenici postižu odlične rezultate na brojnim sportskim natjecanjima, a gotovo su svi uključeni u barem jednu sportsku aktivnost. Sigurna sam da će rezultati biti još i bolji sada kada imaju puno bolje uvjete za treniranje – rekla je Lidija Sosa Šimenc, ravnateljica škole koja broji 560 učenika u 24 razredna odjela.

opasne ceste VIDEO Ovo su crne prometne točke u Zagrebu i okolici

Radovi vrijedni šest milijuna kuna trajali su godinu dana, a za to su vrijeme djeca vježbala na otvorenom srednjoškolskom igralištu ili su slušala predavanja o zdravom življenju te sportskim navikama i kulturi.

>> Pogledajte video u kakvom su stanju zagrebački mostovi

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Avatar suludisumar
  suludisumar:

  Hm, ma sve je to u redu i za svaku je pohvalu, ali tu postoji jedan nerješivi problem koji nitko ne rješava, a zove se kultura ponašanja na i u javnom prostoru. U večernjim satima ta lijepa i preplačena igrališta, ... prikaži još!, postaju mjesta okupljanja za svakakvu bagru, koja je svojim ponašanjem i tjeranjem straha u kosti iz javnih prostora potjerala sve koji bi ih koristili za rekreaciju i sportske aktivnosti. Eto, dječje igralište u Resniku. Novonapravljeno, godinu dana nakon što je staro u koje je bilo ulupano 500 tisuća kuna, proglašeno neadekvatnim jer je devastirano. Novo košta oko milijunčić kuna. Lijepo, stvarno dobro osmišljeno i mislili smo da ima nade. Prvi posjetitelji u noćnim satima su osobe u automobilima od 500 tisuća kuna koje su tamo našle svoj svijet urlanja, lupanja, igranja stolnog tenisa po mrklom mraku, košarke u ranu zoru i sličnih "sportova". Cajke trešte na najjače, a sve na prostoru na kojem je zabranjeno parkiranje. O paljenju guma na bijesnim automobilima u pola noći da i ne govorim. Ujutro, razbacane vrečice iz Mc Donaldsa, opušci marice i limenke, ostavljaju stvarno divnu sliku svakome tko bi se želio baviti sportom po danu. Policija? He he, mi smo prometna, mi s time ništa nemamo, ali možemo pogledati tu i tamo. Odmah me to podsjeti na vic, nisam ginekolog, ali mogu pogledati. I tako, bacamo novac, Miki se napuhava na otvaranjima, vandali divljaju i liječe komplekse, a stoka sitnog zuba sve to plaća od svojih 3000 kunića krvarine za rad u kapitalizmu.

 • Avatar maxist
  maxist:

  Dobri glasači dobivaju sve......pa i ono što im ne treba.......

 • grebza:

  Svi znaju da iza ovakvog ustvari dobrog čina stoji samo smrdljivo i jadno ulagivanje tamošnjim glasačima te bezumno i nekontrolirano trošenje naših novaca.