Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Centar za kulturu

Obnovu čekamo 20 godina jer je koči kotlovnica

Foto: Davor Puklavec/pixsell
1/4
24.10.2017.
u 09:30

Zdanje vapi za novom fasadom te prostorom s velikom pozornicom i 200 sjedećih mjesta, što bi stajalo 14 milijuna kuna

Umjesto predviđenih 1,5 milijuna kuna, ove će godine iz gradskoga proračuna dobiti 100.000. Centar za kulturu Novi Zagreb među žrtvama je žrtava rebalansa, no izgleda kako mu ipak nije presudio Grad, nego – kotlovnica.

Dozvoli se nadaju 2018.

Sagrađena je bespravno 1980. uz zgradu centra i još nije legalizirana, pa koči dovršavanje projektne dokumentacije, dobivanje dozvole i početak radova koji su nužni. I čekaju se od 1998. godine.

– Od Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad dobili smo 200.000 kuna za projektnu dokumentaciju i mislili smo da ćemo to riješiti ove godine te početi s radovima, ali nismo uspjeli ishoditi dozvolu – kaže Branko Marić, ravnatelj centra koji se smjestio u Remetincu.

Na funkciji je već 25 godina i kaže kako se za to vrijeme jako puno radilo na uređenju unutrašnjosti u suradnji s Gradom i Gradskom četvrti, pa tako imaju dvije moderne galerije. No, od nove fasade za kojom centar vapi još ništa.

– Ipak se nadamo da bismo u prvom tromjesečju 2018. mogli imati gotovu dokumentaciju, nakon čega slijedi natječaj za izvođača radova – objašnjava Marić te dodaje kako centar, uz fasadu, očekuje još jednu zahtjevnu investiciju, a to je renovacija velike dvorane. Stara je i dotrajala, a u nju nije ulagano praktički od kada je na tom mjestu 1952. otvoreno Narodno sveučilište Remetinec. Centar za kulturu otvoren je 15 godina kasnije.

– Nova dvorana s velikom pozornicom i 200 mjesta nam je nužna, a procijenili smo da bi koštala 14 milijuna kuna. Ova sadašnja zbog stare opreme i nedovoljne sigurnosti gotovo uopće više nije iskoristiva – kaže Marić.

Veoma važan za kvart

Centar za kulturu Novi Zagreb od iznimne je važnosti za taj kvart. Bio je prvi u tom dijelu grada, a i danas se ondje organiziraju razne predstave, koncerti, izložbe, humanitarne aktivnosti...

– Grad nije zaboravio na novozagrebački centar i redovito ulaže u njega, a svi bismo voljeli da iduća investicija bude obnova dvorane – ističe Jadranko Bratulić, predsjednik Vijeća GČ Novi Zagreb – zapad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije