Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uputa resornog ministarstva

Do daljnjeg se zatvaraju COVID ambulante za bolesnike

Zagreb:  Drive in testiranja u ambulanti Baruna Filipovića
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
07.07.2021.
u 13:09

A u domovima zdravlja nema više brzog testiranja

Sukladno uputi Ministarstva zdravstva privremeno se obustavlja rad izdvojenih ambulanti za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom, tzv. „COVID-19 ambulanti“.

Slijedom povoljne epidemiološke situacije, Domovi zdravlja privremeno su obustavili brzo antigensko testiranje na svojim punktovima. Takva odluka je potaknuta, osim povoljnom epidemiološkom situacijom, slabim interesom građana za brzo antigensko testiranje, kao i vrlo visokim vanjskim temperaturama na kojima se ne preporuča izvođenje brzog testa.

Kako građani ne bi ostali bez usluge brzog testiranja, Domovi zdravlja su ponudili i osigurali brze antigenske testove liječnicima opće/obiteljske medicine koji testiranje mogu obaviti u ordinaciji i rezultat testa upisati u Centralni registar COVID-19 testiranja koji se koristi kao referentni sustav za izdavanje EU digitalnih COVID potvrda, javili su iz Grada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije