Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 7. srpnja

Strani turisti koji posjećuju Francusku morat će plaćati testove na COVID-19

Koronavirus u Francuskoj
REUTERS
01.07.2021.
u 06:36

U vezi s francuskim građanima koji se više vole testirati kad je potrebno - radi putovanja ili zabave - umjesto cijepljenja, Attal je rekao da će vlada razmisliti natjerati ih platiti te testove nakon što završi ljetni odmor

Strani turisti koji posjećuju Francusku morat će plaćati testove na COVID-19 počevši od 7. srpnja, rekao je glasnogovornik vlade Gabriel Attal za  novine Les Echos u intervjuu objavljenom u srijedu. "Odlučili smo da strani turisti trebaju platiti te testove, 49 eura za PCR testove i 29 eura za antigenske testove. Ovdje se radi o reciprocitetu jer Francuzi koji putuju u inozemstvo moraju platiti te testove u većini zemalja", rekao je Attal.

U vezi s francuskim građanima koji se više vole testirati kad je potrebno - radi putovanja ili zabave - umjesto cijepljenja, Attal je rekao da će vlada razmisliti natjerati ih platiti te testove nakon što završi ljetni odmor.

Vodeći znanstveni savjetnik francuske vlade profesor Jean-François Delfraissy izjavio je ranije u srijedu da će Francuska vjerojatno imati četvrti val virusa COVID-19 zbog ponovnog pojavljivanja slučajeva zaraze uzrokovanih Delta varijantom virusa.

Komentara 7

EP
Epil
07:47 01.07.2021.

Francuzi sa svojim jakim standardom 50 € za Pcr test, a mi sa nikakvim standardom, ali zato skoro najvisim PDV u EU 80 €. Cestitam "domoljubima" iz HR vlade, a osobite cestitke svima onima koji su za njih glasali na izborima.

AA
aabbcc
17:16 01.07.2021.

Ove brze testove bi mogle raditi konobarice za svoje goste. Svaka se moze nauciti i gosta testati. Pa neka ga 48 sati u kafani pa opet ako treba.

DU
Deleted user
15:20 01.07.2021.

Kada su napravili obdukcije navodno umrli od korone utvrđeno je da zapravo nitko nije umro od korone nego su umrli od svojih već postojećih bolesti a te se informacije skrivaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije